CARLOS PALMA Nurphoto Via Afp
A HTIO BI U HAJDUK

Hrvatski as zbog problematične snimke odstranjen iz momčadi: I dalje je zarobljen u klupskom kaosu!

Izgubio je vrijeme, mogući transfer, uz obećanje da ga Benfica treba, a onda je ostavljen po strani
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. srpanj 2021. 15:39

Mnogi koji ga poznaju iznenadili su se kad su pročitali da je Filip Krovinović poludio jer nije ušao u igru u pripremnoj utakmici, te je trenera nazvao “kurvinim sinom”. Podsjetimo, Krovinović je bio jedini igrač Benfice kojeg trener Jorge Jesus nije ubacio u igru u utakmici protiv Covilhe, Krovinović se požalio suigraču, netko je to snimao.

Pričajući o treneru, Krovinović je rekao:
“Trener je rekao da ostajem na klupi i da ću ući samo ako se netko ozlijedi. Kurvin sin... Nevjerojatno! Mogao sam ostati kod kuće, a ne da sam morao dolaziti ovdje!”

Izgubio vrijeme

To se brzo pročulo u klubu, Krovinović je odmah odstranjen iz momčadi i trenutno trenira odvojeno, te se ne zna kakva će mu biti daljnja sudbina. Nema sumnje da se radi o neprimjerenom igračevom komentaru koji zaslužuje sankciju, međutim, koji je razlog da je uvijek nasmiješeni i dobro raspoloženi Krovinović tako reagirao?

image
CARLOS PALMA Nurphoto Via Afp


Krovinović se već dulje nateže s Benficom oko svoje budućnosti. U klubu s Luza, očito, s njim ne računaju dugoročno, iako još ima ugovor dvije godine, ali ga isto tako ne žele pustiti ispod cijene koju smatraju realnom za klub Benficina imena i ranga. U Lisabonu se vode time da njihov igrač ne može otići za sitniš, pa čitavo vrijeme traže za Krovinovića 12, 10, 8 milijuna eura. Dosad su ga davali na posudbe, bio je u WBA, bio je u Nottingham Forrestu, ti klubovi su ga htjeli otkupiti, ali je Benfica uvijek dizala cijenu.

Sjećate se, krenula je i priča o njegovom dolasku na posudbu u Hajduk, Benfica je bila ta koja je spustila rampu, ne želeći ni čuti za tu mogućnost, znajući da ga Hajduk ne može otkupiti, a i HNL je, valjda, ispod ranga liga i klubova s kojima Benfica želi na taj način poslovati. A onda je prije otprilike mjesec dana Portugalac Rui Vitoria, koji je Krovinovića doveo u Benficu, preuzeo moskovski Spartak. I poželio opet dovesti Krovinovića, Spartak je bio spreman platiti odštetu Benfici.

Međutim, kad su na Luzu čuli da ga želi Vitoria, njihov bivši trener, odmah su nazvali Krovinovića i rekli mu da dođe na pripreme ranije nego što je bilo planirano, da trener Jorge Jesus računa s njim i da žele da ostane u Benfici. Krovinović je prekinuo odmor, priključio se momčadi. I, nakon svega, jedini nije dobio šansu u pripremnoj utakmici!? Izgubio je vrijeme, mogući transfer, uz obećanje da ga Benfica treba, a onda je ostavljen po strani. Otuda ta frustracija...


No, sve bi opet bilo lakše da je situacija u Benfici idealna, a nije, već je kaotična. Neki dan je zbog sumnje u financijske malverzacije i utaju poreza priveden predsjednik kluba Luis Filipe Vieira. Privremeni predsjednik postao je dojučerašnji sportski direktor, legendarni Rui Costa. Međutim, on nije baš po mjeri jednom dijelu navijača, sociosa, zamjeraju mu neke ranije sumnjive transfere, tako da se tlo u Benfici drma, a Krovinović je trenutno zarobljen u tom kaosu. I ne zna se kad će se iščupati, tko o tome uopće treba odlučiti i kako će se to odraziti na njegovu sudbinu.

Ponuda ne manjka

Ponuda, kako čujemo, ne manjka, ima ih od Engleske, do Španjolske i Rusije, ali čeka se stav Benfice, koji je, sukladno trenutnom kaosu, još uvijek u zraku. Hoće li lisabonski velikan sad spustiti cijenu za Krovinovića, pa time privući još zainteresiranih, ili će tvrdoglavo i prkosno tražiti i dalje isti iznos, ili će pristati na još jednu posudbu, pa još neko vrijeme odgoditi konačnu odluku...?

Trenutno se ništa ne zna, osim da je Krovinović izvan kadra prve momčadi i da čeka rješenja situacije u klubu, na svim razinama.

Linker
29. rujan 2023 14:41