Prštalo je od entuzijazma, “gorjelo“ je na snimanju kao što će i na stadionima kad se jednom na njih vrate navijači
 PRIVATNI ALBUM
SN PREDSTAVLJAJU

Hrvatski bardovi ispjevali novi navijački hit za Vatrene: ‘Neka sada svatko zna da smo sila najjača...‘

Glazbeni velikani Mladen Grdović, Zlatko Pejaković i Jasmin Stavros ispjevali pjesmu ‘Srce hrvatsko‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. veljača 2021. 12:00

Bardovi hrvatske glazbene i zabavne scene bodre Vatrene koji ovog ljeta igraju Europsko prvenstvo. “Dok na nebu barjak vije, hrvatsko nam srce bije, neka sada svatko zna da smo sila najjača…“ poručuju pjesmom Tri mušketira Mladen Grdović, Zlatko Pejaković i Jasmin Stavros te prijatelji Ivan Zak, Davor Borno, Mario Budiščak, frontmen Begina i Frane Pehar, frontmen Tarapana Banda, a s njima i članovi grupe Romantic, prateći sastav Mladena Grdovića.

Srce Hrvatsko navijačka je pjesma koja će sigurno ući u uši navijača naše reprezentacije u svim sportovima i postati hit, a specijalno je namijenjena Luki Modriću i svjetskim doprvacima koji u lipnju, a budu li uspješni i u srpnju, igraju na Europskom prvenstvu čiji je početak za Vatrene u Londonu i Glasgowu. “Pjevamo vam pjesmu vašu, igrajte za Lijepu našu“, kažu glazbene legende iz svega glasa.

Grdović oduševljen

Producent projekta je Lupo Music, autor glazbe i teksta Ljubo Šeperić-Luppo. Spot je snimio studio IZ Videos iz Adamovca. Trebao bi biti spreman za emitiranje do početka ožujka kad počinje promocija. U njemu se pojavljuje i navijačka zvijezda iz Rusije Ivana Knöll

image
Snimanje navijačke himne
PRIVATNI ALBUM

Mladen Grdović, Zlatko Pejaković i Jasmin Stavros već neko vrijeme zajedno zastupaju pod nazivom Tri mušketira, a Croatia Records je u listopadu 2020. godine izdao njihov zajednički nosač zvuka pod nazivom “Prijatelji zovite mi nju“.
Koliko god desetljeća pjevali, koliko hitova imali i kakve sve dvorane punili, prvi su put snimili stihove navijačke budnice s rap dionicama, koji bi trebali grmjeti s tribina i dosta se razlikuju od njihovog standardnog opusa. Prštalo je od entuzijazma, “gorjelo“ je na snimanju kao što će i na stadionima kad se jednom na njih vrate navijači.

image
Snimanje navijačke himne
PRIVATNI ALBUM

Grdović je bio posebno oduševljen jer on je veliki prijatelj s Lukom Modrićem i Šimom Vrsaljkom, Modriću je pjevao na vjenčanju u zagrebačkom Westinu.

- Jedva čekam da mu pošaljem - kazao je Grdović.

U Rusiji Srce Vatreno

U Rusiji je napravio lom nakon pobjede nad Engleskom u polufinalu Svjetskog prvenstva kad je slavio s Vatrenima u hotelu do zore, plesalo se i po stolovima, tada su reprezentativci tražili da on dođe.

image
Pejaković, Grdović i Stavros zajedno zastupaju pod nazivom Tri mušketira
PRIVATNI ALBUM

- S Mladenom i Lukom idemo najmanje ponovno do srebra - prokomentirao je jedan od Grdovićevih prijatelja na snimanju.
Lijepe su to želje. Prave navijačke. Prvi ideja je bila da sudjeluju samo Tri mušketira, ali kad su čuli pjesmu, mnogi su se htjeli uključiti, tako je nastao mali “Band Aid“.

UEFA još nije objavila hoće li ove godine na Euru uoči utakmica na stadionima puštati po jednu navijačku pjesmu iz svake države sudionice, kao što je bilo na ranijim velikim natjecanjima. Bude li tako, HNS tek treba odabrati koja će to biti pa Srce Hrvatsko ulazi u konkurenciju. Godinama, dok su birali navijači, s razglasa je treštala Lijepa li si Marka Perkovića Thompsona, promjena je napravljena u Rusiji kad je HNS sam odredio da to budu velemajstori navijačkih pjesama Nered i Zaprešić Boysi te njihovo Srce Vatreno. Eto, imali smo Srce Vatreno, sad dolazi Srce Hrvatsko.

Kako UEFA zasad nije riješila bitna organizacijska pitanja, tako i hoće li i koliko gledatelja smjeti nazočiti utakmicama, tek će tijekom proljeća biti poznate ostale odluke. Konkurencija je u Hrvatskoj sve veća kad se radi o navijačkim notama. Zagrijavanje za Euro pomalo počinje iako su ostala gotovo četiri mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 18:37