Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
'OPASNI U KONTRAMA'

HRVATSKI BRANIČ U AUSTRIJSKIM BIKOVIMA HVALI HRVATSKOG PRVAKA 'Rijeka je top momčad koja može i zna igrati na ovoj razini! U uzvratu nas čeka pakao!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. srpanj 2017. 00:40

Za razliku od riječkog kuta, onaj salzburški nije djelovao pretjerano zadovoljan rezultatom. Svjesni su u Red Bullu koliko bi im značilo da na Rujevicu odlaze s prednošću, odnosno koliko im Rijeka može biti visoka prepreka u nastojanju da napokon dočekaju Ligu prvaka.

Pretjerano zadovoljan nije bio ni Duje Ćaleta-Car, hrvatski branič u redovima Bikova, koji je imao podosta posla s riječkim ofenzivcima, posebno Gavranovićem koji je stvarao probleme njemu i Mirandi.

- Utakmica je bila izjednačena a rezultat je na kraju realan. Rijeka je bila bolja u prvom poluvremenu, mi u drugom kada smo imali neke svoje prilike koje smo morali iskoristiti. Ali što je tu je. Idemo u Rijeku gdje znamo kakva nas paklena atmosfera očekuje i gdje moramo dati svoj maksimum - kaže Ćaleta-Car.

Koji će nam biti recept za Rujevicu?

- Ponoviti drugo poluvrijeme iz ove prve utakmice, visoko pritisnuti suparnika i iskoristiti svoje prilike. Protiv momčadi kakva je Rijeka ne možeš očekivati da ćeš ih stvoriti puno, zbog toga moraš iskoristiti one koje se ukažu.

Dojam je da niste najzadovoljniji s ovih 1:1. Stvara li vam pritisak što morate postići pogodak u uzvratu da biste se mogli nadati prolazu?

- Rezultat je realan, ali naravno nisam zadovoljan. Mogli smo i morali u drugom poluvremenu postići još neki pogodak, Dabbour je promašio nemoguće, da je zabio sve bi drugačije izgledalo… Ne možemo vratiti vrijeme, ali znamo da ćemo i u Rijeci imati prilike koje moramo bolje realizirati. Priznanje ide i Rijeci, pokazali su se kao top momčad, koja je opasna iz kontri, koja može i zna igrati na ovoj razini.

Jesu li vas Riječani nečime iznenadili ili ste očekivali da će ovako igrali?

- Nisu me iznenadili načinom na koji su igrali i idejom s kojom su došli u Salzburg. Više me iznenadilo kako su dobri kada izlaze u kontru ili polukontru, kako s puno igrača dolaze u fazu napada. Protiv takve momčadi moraš biti koncentriran 90 minuta ako ne želiš primiti još jedan pogodak što je za nas bilo ključno.

Znamo koji je ulog

Neki je dojam da ste protiv Dinama lakše stvarali prilike, iako na kraju niste prošli dalje?

- Rijeka je momčad koja je već dugo na okupu. Mi se svake godine slažemo iznova. Sada je ponovo takva priča, bez nekih bitnih igrača, s novim trenerom. Ključno nam je sada dobro se odmoriti, protiv LASK-a odraditi posao, pa se sasvim okrenuti Rujevici.

Vruća atmosfera na Rujevici?

- Znamo što nas čeka, ali idemo dati sve od sebe i pobijediti. Znamo koji je ulog i za što se igra, ulog je play-off, a nama je cilj igrati Ligu prvaka - zaključio je Ćaleta-Car.

Linker
04. svibanj 2024 08:05