JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Jb Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
OČARAO I TRENERA

‘Hrvatski fantazist‘ očito je spreman za velike stvari: ‘Kada igrate napadački s takvim igračem...‘

Majer je oduševio protiv Lyona, a njegova igra jedna je od glavnih nogometnih tema u Francuskoj
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. studeni 2021. 15:58

Iako nije bio ni strijelac, ni izravni asistent, hrvatski reprezentativac Lovro Majer oduševio je u dresu francuskog Rennesa, koji je u nedjelju svladao Lyon s uvjerljivih 4:1 i nastavio proboj prema vrhu Le Championnata. Bio je to prvi Majerov start u početnoj jedanaestorici francuskog kluba u prvenstvenoj utakmici, a tri dana prije toga krenuo je otpočetka i protiv Mure u Konferencijskoj ligi.

Nakon dolaska iz Dinama ovoga ljeta, imao je Majer problema s ozljedom kuka, ali kada se toga riješio, očito je spreman za velike stvari, kao i njegov klub, koji ima velike ambicije ove sezone, a zasad je jedini u ligi svladao i moćni Paris Saint Germain, te drži peto mjesto s dva boda manje od drugoplasiranog Lensa.

image
JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Jb Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia

Francuski mediji raspisali su se o "hrvatskom fantazisti, čije lopte imaju oči", ističući da je još u prvom pluvremenu mogao imati neko ključno dodavanje ili gol iz slobodnog udarca, da bi u drugom poluvremenu pokretao akcije za sva tri gola Rennesa i svojim potezima bacao navijače u ekstazu. Sa svim tim ocjenama složio se i trener Rennesa Bruno Genesio, koji je razmišljanja o Majeru podijelio s francuskim novinarima.

- Majer ima sposobnost zadržati loptu, a onda aktivirati odlučujuća dodavanja i asistencije. Ima izniman volumen igre, a na europskoj utakmici s Murom on je najviše trčao, imao je pretrčanih više od 13 kilometara. Sve to u kombinaciji s ostalim kvalitetama čini ga playmakerom i mislim da igrači pored njega to cijene jer igra pošteno. Kad mora odigrati otprve, on to radi, kad mora zadržati loptu, on je sposoban za to, te iskazuje nesebičnost i požrtvovnost. Imao je iznimnu akciju za Martina Terriera u prvom poluvremenu, te najavio sve što je napravio u drugom. Kada igrate napadački s takvim igračem iza sebe, to je jako ugodno za cijelu momčad - kazao je Bruno Genesio, a partija poput ove s Lyonom daju jasnu naznaku da će Majer postati standardni prvotimac Rennesa u nastavku sezone.

Linker
28. rujan 2024 18:59