DAVID PINTENS
SVE U ČAS POSLA

Hrvatski hit-trener prihvatio ponudu koja se ne odbija, navijači ga očekivali u Hajduku, odlazi u Kinu

Ove je sezone bivši igrač Hajduka pobjeđivao i velikog Josea Mourinha.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. prosinac 2020. 10:27

Ivan Leko (42) će protiv Charleroia vjerojatno posljednji put s klupe vodi momčad Royal Antwerpa. Belgijski mediji tvrde da će hrvatski trener već u ponedjeljak preuzeti kineski Guangzhou R&F. Riječ je o ipak slabijem klubu imena Guangzhou. Lekin je po vrijednosti sredina kineske lige, a postoji i jači Guangzhou, koji je prvenstvo završio porazom u finalu play-offa. U prvi smo trenutak krivo napisali da će hrvatski trener završiti u jačem od ova dva kluba.

Leko je Antwerp preuzeo u lipnju, vodio ga je u 25 utakmica u kojima je upisao 13 pobjeda, četiri remija i osam poraza, uz 40:31 gol-razliku. Leko je u tih pola godine ugradio osvajanje Kupa u finalu protiv Club Bruggea, zatim je Antwerpom izborio i 16-tinu finala Europske lige - u skupini je između ostalih pobijedio i Tottenham - a u prvenstvu je nakon 18 odigranih utakmica na sedmom mjestu, ali samo bod od četvrtog Leuvena.

Kompletan transfer očito se dogodio iznenada, a hrvatski trener navodno je dobio financijsku ponudu koju bi malo trenera moglo odbiti.

Linker
26. travanj 2024 07:00