Antonio-Mirko Čolak

 LUKE NICKERSON/RANGERS FC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Luke Nickerson/rangers Fc/shutterstock Editorial/profimedia
ANTONIO ČOLAK ZA SN

Hrvatski junak za SN: ‘Nikad mi nije bilo ljepše u životu, ovo što sada doživljavam je vrh moje karijere!‘

Antonio Mirko Čolak zabio je za pobjedu i ulazak škotskog velikana u elitu nakon čak 12 godina pauze
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 08:39

Glasgow Rangers je imao odličnu prošlu međunarodnu sezonu, stigao je do finala Europske lige, svaku su pobjedu emotivno proslavili, ali dojam je da je u Eindhovenu bilo nešto posebno. Antonio Mirko Čolak, koji živi najljepše dane karijere, uveo je Rangerse u skupinu Lige prvaka nakon dvanaest godina. Euforija je tresla “Rangersov planet”.

Čolak je junak Škotske. List Record na naslovnici mu tepa ‘Goalak’, doveden za dva milijuna eura pokazao se kao sjajno pojačanje, koje je donijelo bogatstvo. Financijsko i sportsko. Lani je dao pet golova za Malmö i plasirao ga elitno natjecanje, između ostaloga potopio je i Rangerse s dva pogotka, kad su ga kupili kazali su mu - sad nas uvedi u Ligu prvaka kao što si nas eliminirao. I učinio je to.

- Baš to - smije se radosni Antonio Čolak, koji nam se javio za SN.

image
ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/Pa Images/Profimedia

- Ostvario sam dječački san. Mnogi će to reći nakon velikog uspjeha, ali to je doista tako. Igrao sam prošle sezone u Ligi prvaka, ali ovaj put je bilo nešto posebno. Sretan sam što sam zabio taj gol u Eindhovenu, osjećaj ne može biti bolji.

Držali kontrolu

Tri pogotka za Rangers u manje utakmica jednako je kao i lanjskih pet za Malmö. Dakle, formula je tko sljedećeg ljeta želi elitu - zovi Čolaka za Ligu prvaka!

- Ha, ha, to je lijepa nogometna priča. Prošle godine sam izbacio Glasgow Rangers, ove smo skupa prošli, ne može biti divnije.

Primali ste čestitke, kakvi su bili komentari?

- Bila je to sreća, veselje, čestitke, ekipa je odigrala čudesno, nije bilo puno priča.

U prvom susretu odigrali su s PSV-om 2:2, odmah je nakon tog ogleda rekao da su kvalitetniji i vjeruje u prolaz, u 60. minuti uzvratnog ogleda Malik Tillman je ukrao loptu Andreu Ramalhu i poslužio ga “na pladnju”, što Čolak ne propušta.

- Imao sam osjećaj i samopouzdanje da ćemo slaviti. Naravno, i oni su napadali i stvarali šanse, ali mislim da smo cijelu utakmicu držali kontrolu. Imali smo svoje situacije, čekali smo samo priliku da zabijemo, tako je došao gol. Postigli smo taj pogodak za 1:0 i zasluženo prošli dalje.

Bit će krasnih utakmica

Nije to samo dvanaest sezona izbivanja iz Lige prvaka, nego je Rangers kao klub prošao kalvariju u tom razdoblju.

- Nakon niza godina ova Liga prvaka je doista lijepa činjenica. Čudesno je to što smo opet među najboljima. To je trijumf svih koji su radili da se klub vrati tamo gdje treba biti, na vrh europskog nogometa. Baš uživamo, znamo da na Ibroxu možemo svakoga pobijediti. Bit će krasnih utakmica.

image

Antonio Mirko Čolak

SCREENSHOT/TWITTER

Koliko vam znači povjerenje trenera, Nizozemca Giovannija van Bronckhorsta, koji je ostavio Kolumbijca Alfreda Morelosa u Škotskoj, nije ga ni poveo na uzvrat i sve karte bacio na vas.

- To mi je ako puno znači. Velika je stvar što trener ima povjerenje u mene, što mi daje minutažu. Želim mu to vratiti. Igrama i golovima prije svega, ali i trudom i radom. Dosad mi je dobro išlo i nastavit ću s idejom da dam sve za ekipu. Trener odlučuje, zna što je najbolje, provodim što od mene traži.

U Rangersu svi cvatu...

- Nikad mi nije bilo ljepše u životu. Ovo što sada doživljavam je vrh moje karijere. Ne samo zbog uspjeha kakav je plasman u Ligu prvaka, ne samo zbog golova koje zabijam, nego i samog kluba u kojem igram. Glasgow Rangers je najtrofejniji klub na svijetu, imati takve navijače i stadion, to mi puno znači.

U osam nastupa, računajući sve službene utakmice, zabili ste pet golova i dodali jednu asistenciju. Tako je nastao ‘Goalak’.

- To su novinarske fore, naravno da mi gode, ali u sportu se treba stalno dokazivati. Činim sve da pobjeda bude što više, a moje igre čim bolje.

Prvi golovi u skupini

Borna Baršić je bio sretan kao malo dijete, među prvima vam je poletio u zagrljaj na kraju. Njemu će to biti premijera u Ligi prvaka.

- Je, kako ne, veliku smo stvar napravili.

No, lani s Malmöom niste imali zapažen nastup u skupini, teško ga je i imati, međutim, Glasgow Rangers djeluje da je konkurentniji. Mogli biste zabiti i prvi pogodak u grupi.

- Rangers je jako važan klub i imamo velika očekivanja. Svatko zna koliko je teško igrati na Ibroxu. Želimo osvojiti što više bodova, naravno da su protivnici jaki, ali mi smo pokazali da se nikoga ne bojimo. Osobno bih htio postići prve golove u grupnoj fazi. Naši su planovi veliki.

Vidjet ćemo tko će uzeti više bodova, vi ili zagrebački Dinamo.

- Neka i jedni i drugi osvajamo što više - zaključio je Čolak.

O reprezentaciji, za koju je igrao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ovaj put nismo pričali. Prije nekoliko dana nam je jasno rekao kako “vjeruje da će opet biti na radaru izbornika, te se nada Kataru”.

- Želim biti dio toga. Igrajući za Rangersu to mogu postići.

U Rijeci je Čolak bio najbolji strijelac HNL-a, zabio je za klub s Kvarnera 51 gol u 90 utakmica, za Malmö je u 40 nastupa 19 puta zatresao mrežu, PAOK mu nije bi sretan, ali u Rangersu se uklopio kao da je rođen u Glasgowu. Zanimljivo će biti vidjeti koga će izbornik staviti na popis napadača za Ligu nacija. Probudio se Petković, Čolak opet trese mreže, tu su Budimir, Kramarić, Livaja...

Linker
26. travanj 2024 11:21