Davor Šuker
 BORIS KOVACEV/CROPIX
RASPISANI IZBORI

Hrvatski nogomet ovaj mjesec dobiva novog lidera: Gotovo je sigurno da će biti samo jedan kandidat!

Zašto je Šuker pao? Je li okidač bila sjednica na koju nije došao iako je sjedio u susjednoj sobi?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2021. 10:12

HNS je raspisao izbore, Skupština na kojoj će biti odabran novi predsjednik, dopredsjednici i Izvršni odbor Saveza održat će se 29. srpnja u 12 sati u hotelu Westin. Počeo je proces u kojem zainteresirani kandidati za predsjednika moraju dobiti službenu nominaciju svojeg županijskog saveza i potpise potpore još šest županija. Rok do kada trebaju predati kandidaturu je 14. srpnja, dakle 15 dana prije Skupštine.

ZNS koji je desetljećima imao predsjednika, posebice dvojicu dugogodišnjih Vlatka Markovića i Davora Šukera, ovaj put neće istaknuti svojeg čovjeka nego će podržati Marijana Kustića. Prema informacijama iz nogometnih krugova velika je vjerojatnost da će Kustić biti jedini kandidat. On je predstavnik Ličko-senjske županije. Iako se, dakako, uvijek može i netko drugi upustiti u utrku.

Kratka kampanja

- Kandidat kojeg ćemo mi podržati sigurno će biti novi predsjednik - kazao nam je Tomislav Svetina, prvi čovjek ZNS-a.
Kustić je aktualni izvršni direktor Saveza, a upravo se Svetina spominje kao novi čovjek na toj funkciji, iako će o tome još biti riječi.

U tjednu pred nama Kustić i službeno kreće u kratku kampanju. Prvenstveno ga kao kandidata mora istaknuti Skupština NS Ličko-senjske županije, što je formalnost. Prema dnevnom redu Izborna skupštine HNS-a trebala bi započeti pozdravom dosadašnjeg predsjednika Davora Šukera. Pitanje je hoće li se on pojaviti.

image
Marijan Kustić
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Zašto je Šuker pao? U HNS-u kažu da je okidač bila sjednica Izvršnog odbora u ožujku na koju nije želio doći iako je sjedio u svojem uredu u Savezu u susjednoj sobi. Štoviše, pokušao je minirati njezino održavanje nezadovoljan nekim odlukama. Na toj sjednici izabrana je nova Komisija za suce s predsjednikom Brunom Marićem, ali to nije bila jedina tema jer donijete su neke odluke vezana za marketing koje Šukeru nisu bile po volji. Međutim, razlozi za njegov kraj u HNS-u su sigurno puno dublji…

Timski čovjek

U sljedećem Izvršnom odboru najavljeno je da će većinom biti dosadašnji članovi, a Kustić figurira kao timski čovjek koji neće, poput Šukera, solirati gdje god može već djelovati kao prvi među jednakima. I svakako se neće dogoditi da HNS mjesecima radi i donosi bitne odluke bez prisustva predsjednika...

HNS pregovara sa Stipom Pletikosom kao novom imenu u Savezu. Spominjala se funkcija tehničkog direktora, zatim direktora koji bi se brinuo za hrvatske igrače u svijetu da se ne ponovi “slučaj Sosa“, a sada neki govore da je moguće da Pletikosa bude i član Izvršnog odbora. I to će se riješiti do Skupštine.

Linker
27. srpanj 2024 02:41