Filip Krovinović (lijevo)
 PETER POWELL/AFP
Velika neizvjesnost

Hrvatski nogometaš jako angažiran oko pomoći Banovini na raskrižju karijere, žele ga tri kluba

Bilićev nasljednik Sam Allardyce baš ne mari za Krovinovića i realno je očekivati promjenu kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. siječanj 2021. 22:06

Filip Krovinović zadnjih je dana jako angažiran oko pomoći Banovini. Petrinja je grad njegova djetinjstva, ima tamo i obitelj, pa je i dodatno zaokupljen pomoći. Otvorio je račune na koje se može uplatiti novac, aktivirao i navijače Benfice i WBA-a, doista, lijepa gesta. I to u trenucima kad i sam živi u neizvjesnosti gdje će igrati u nastavku sezone.

Dakle, Krovinović je Benficin igrač na posudbi (bez prava otkupa) do kraja sezone u WBA-u, a nakon odlaska Slavena Bilića nema tako bitnu ulogu kod Sama Allardycea, pa je moguće da će već u siječnju promijeniti klub i otići na posudbu drugamo.

Prije svih spominjao se PAOK. Solunski klub nada(o) se da može do naslova prvaka i da bi Krovinović bio pojačanje na tom putu. Međutim, u četvrtak je PAOK izgubio od Atromitosa i sada zaostaje 10 bodova za Olympiacosom, te je dvojbeno isplati li se dovoditi Krovinovića na posudbu, jer i za to treba nešto platiti.

No, u utrku za Krovinovića ušao je i Olympiacos, koji je u boljoj poziciji od PAOK-a, izvjesno osvajanje naslova prvaka i mogući nastup u Ligi prvaka ipak otvara više mogućnosti i za mogući transfer. Zadnjih dana engleski mediji spominju i moguću posudbu u Nottingham Forest, a ako znamo da taj klub ima istog vlasnika kao i Olympiacos, onda se ta priča s klubom iz Pireja doima dosta ozbiljnom.

No, dogovora zasad nema. Benfica je vlasnik Krovinovića i traži za njegov otkup određenu svotu, WBA je platio za posudbu do kraja sezone, Grci bi ga sada mogli platiti, ali pitanje je mogu li ga na ljeto otkupiti. Puno zainteresiranih strana.

Linker
06. svibanj 2024 07:54