CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Canadian Press/shutterstock Editorial/profimedia
BIVŠI VEZNJAK RIJEKE

Hrvatski nogometaš nakon šest godina napušta Real: ‘Najteža odluka koju sam donio, odabir slama srce‘

Rodom je iz Vukovara, u šest sezona u klubu upisao je 168 nastupa uz 56 pogodaka i 19 asistencija
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. prosinac 2023. 21:22

Hrvatski nogometaš Damir Kreilach napušta Real Salt Lake. Ovaj 34-godišnji veznjak rodom iz Vukovara bio je kapetan Rijeke, potom je 2013. prešao u Union Berlin, a od veljače 2018. bio je član Salt Lakea i njegov kapetan.

U povodu odlaska iz kluba, Kreilach se navijačima obratio emotivnim pismom.

‘‘Nakon toliko razmišljanja, bila je to najteža odluka koju sam donio. Oproštaj od nevjerojatnog kluba, divne momčadi i velike baze navijača je izbor koji slama srce. Ponekad postoje trenuci kada vam je preteško izraziti svoje osjećaje kako želite i napisati ovo pismo.

Nakon šest nevjerojatnih godina napuštam RSL gdje sam se odlično proveo i doživio toliko nezaboravnih trenutaka i emocija. Prije svega, želim reći hvala svima koji su podijelili svoje iskustvo sa mnom i pomogli mi da postanem bolji čovjek i bolji igrač!

Svem osoblju i svim zaposlenicima kluba, hvala svima koji su učinili da se osjećam tako voljeno i cijenjeno. Više od svega želim zahvaliti svim svojim suigračima, onima koji su otišli ali su sa mnom dijelili svlačionicu i onima koji još uvijek pripadaju ovom klubu. Hvala svima na vremenu koje smo proveli zajedno, svima šaljem ljubav i zagrljaje.

I, naravno, veliko hvala svim navijačima s kojima sam uvijek osjećao posebnu ljubav, vezu i bliskost, kako na terenu tako i izvan njega. U naših šest godina dijelili smo radost, sreću i zadovoljstvo sa svima vama.

Došao sam pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve, rasti kao nogometaš i napredovati kao osoba. Uz vašu pomoć, poticaj i podršku, ostvarili smo sve čemu smo se nadali.

Moja obitelj i ja vječno ćemo biti zahvalni na dobrodošlici i ljubavi koju smo dobili od ovog kluba, navijača i države Utah. Hvala vam tisuću puta. Iako se naši putevi razilaze, uvijek ću biti član RSL obitelji.

Sve najbolje u budućnosti, želim samo uspjeh svom RSL-u sljedeće sezone i nakon toga, dok mene sada čeka novi izazov. Međutim, uvijek ću pratiti i navijati za ovaj klub. Zauvijek ćeš ostati u mom srcu‘‘, poručio je Damir Kreilach.

Ime njegovog novog klub zasad nije poznato, ali najvjerojatnije će ostati o američkom MLS-u.

Za Real Salt Lake je upisao 168 nastupa uz 56 postignutih pogodaka i 19 asistencija.

Linker
26. travanj 2024 15:59