VLADO KOS/CROPIX Cropix
HAJDUK I RIJEKA BEZ GLASA

Hrvatski prvoligaši šute o Dinamu i kaznama braći Mamić, ali ne svi: ‘Pa oni mogu i dalje dominirati...‘

‘Iako nisam “insider” i ne poznajem predobro situaciju u klubu, Dinamova moć i snaga...‘
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2021. 15:22

Kontaktirali smo jučer hrvatske prvoligaše s upitom koliki je udarac za Dinamo odluka Vrhovnog suda o pravomoćnosti presude braći Mamić i smatraju li da će moć modrog kluba u HR-nogometu oslabjeti nakon nje.

Očekivano, mnogi su se suzdržali od komentara, ne i svi...

Predsjednik Lokomotive, Tin Dolički, rekao je sljedeće...

- Svojom kvalitetom, organiziranošću i financijskom stabilnošću, maksimirski je klub toliko uznapredovao da može nastaviti dominirati kao i dosad. Gledajući kroz sportske rezultate i važnost kluba u hrvatskim razmjerima, neće se mnogo toga promijeniti nakon pravomoćnosti presude. Iako nisam “insider” i ne poznajem predobro situaciju u klubu, Dinamova moć i snaga temeljena je poglavito na sportskim dostignućima, kao i na visokoj razini organiziranosti kluba i prepoznatljivosti i u Europi, ne samo u Hrvatskoj. Dinamova moć nije bila ni prije vezana samo uz jednog čovjeka, on je, istina, bio na vrhu piramide, ali ljudi koji operativno vode klub dobro su to radili i tako će i nastaviti.

U Osijeku dalje od klupskog glasnogovornika nismo stigli. Prenio nam je tek službeni stav prvoligaša s Drave bez imenovanja onog koji nas je ljubazno pozdravio i suzdržao se izjave. A priča i sadržaj Osječana su kratki...

- Nije to naša briga, nas se to ne tiče, pa nećemo i nemamo što komentirati - stav je iz Gradskog vrta.

U Slavenu Belupu nisu se osvrtali na najnovija zbivanja u Dinamu.

- Ne komentiramo presudu Vrhovnog suda i ne upuštamo se u procjenu/ocjenu njenog utjecaja na Dinamo - poručila je Snježana Foschio Bartol, glasnogovornica predsjednika kluba Hrvoja Kolarića.

Za komentar nije bio raspoložen ni Zvonimir Šimunović, direktor Slavena Belupa u odlasku.

- Imamo dovoljno svojih problema - kratko će Šimunović.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko, u predvečerje velike četvrtfinalne utakmice Kupa s Hajdukom, kratko je poručio...

- Nemamo posebnog stava po ovom pitanju, odnosno, kao i dosad koncentrirani smo na svoj rad i kako što uspješnije završiti ovu sezonu - pojasnio je Črnko, a bez komentara ostali su i u Istru 1961, Rijeci, Hajduku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:13