Jakov Medić

 CAL SPORT MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Cal Sport Media/Alamy/Alamy/Profimedia
SPRIJEČIO SENZACIJU

Hrvatski stoper oduševio Nijemce i s dva pogotka odveo kultni klub u 2. kolo Kupa

Nijemci već standardno uoči početka prvenstva odigravaju utakmice uvodne runde Kupa.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. srpanj 2022. 18:27

Po običaju Nijemci uoči početka Bundeslige odigravaju utakmice prvog kola Kupa. Obično su to pravi spektakli, niželigaši dočekuju najbolje momčadi Njemačke i često se zna dogoditi senzacija.

Danas je četvrtoligaš Straelen bio nadomak jednoj takvoj. Naime, protiv drugoligaša St. Paulija vodili su veliku bitku, a u junaka utakmice promovirao se Jakov Medić.

Hrvatski stoper u redovima kultnog kluba iz Hamburga bio je strijelac dva pogotka u 4:3 pobjedi njegove momčadi. Pred skoro šest tisuća gledatelja domaći su poveli pogotkom Vicaria u 19. minuti. Preokret je nagovijestio Smith izjednačujućim golom u 25. minuti, a Medić ga je potvrdio u 40.

No, na odmor se otišlo bez prednosti bilo koje momčadi, Nshimirimana je izjednačio u 42. Otto je samo nekoliko trenutaka nakon što je zamijenio Matanović zabio za novo vodstvo St. Paulija, bilo je to u 62. minuti, ali Vicario je u 80. ponovo izjednačio i odveo utakmicu u neizvjesne vode. Ipak, u posljednjim trenucima Jakov Medić zabio je svoj drugi gol i spriječio iznenađenje.

Linker
20. travanj 2024 13:33