Dean Klafurić (arhiva)

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
UPRAVA PODNIELA OSTAVKU

Hrvatski trener nakon rušenja Željezničara u Sarajevu: ‘Ono što smo mi istrpili je na neki način i herojstvo‘

Velež nije briljirao na Grbavici ali je došao do pobjede koja mu je donijela prednost ispred pratitelja
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 01. travanj 2024. 09:17

Veležova pobjeda na Grbavici u petak navečer (0:1) nije plod neke velike igre, ali svaki Veležov navijač prije bi potpisao ovakvu pobjedu, kako je trener Željezničara Bruno Akrapović rekao "iz jednog šuta", nego poraze nakon što bi Velež bio bolji. Rođeni nisu imali puno prilika, ali ono što se ukazalo iskoristili su. Možda je gol Dine Halilovića pao iz sumnjive pozicije, no od utakmice je prošlo četiri dana, to je već palo u zaborav, a ono što ostaje je ljestvica. Ona kaže da je Velež komforno treći, s četiri boda više od Sloge i pet više od Sarajeva, objektivno jedine momčadi koja ozbiljno računa na tu treću poziciju koja, bez obzira na ishod Kupa, vodi u Europu.

- Moji igrači su pokazali da imaju snažan karakter, da su spremni dobiti batine za pobjedu. Ono što su istrpili da bismo zadržali konzistentnost i držali formaciju kompaktnom do kraja utakmice, sa našim jasnim namjerama da iznenadimo Želju iz kontranapada je na neki način i herojstvo, jer Željo zaista igra agresivno nošen fanatičnom publikom. Znamo što je Grbavica, i zbog toga još jednom čestitke mojim igračima. Ne samo ovima koji su počeli meč, nego i onima koji su ušli, onima koji su ostali na klupi i onima koji su ozlijeđeni i ostali su u Mostaru - rekao je Veležov trener Dean Klafurić.

Ovaj Zagrepčanin dobro je osjetio što znači biti trener u Bosni i Hercegovini, odnosno koje su to amplitude u odnosu navijača i javnosti prema trenerima. Tijekom zimske stanke bio je i on "heroj", slavili su ga u nebesa, a onda isti su ga htjeli smijeniti nakon što je proljeće otvorio s dva boda u tri kola i ispao iz Kupa. Sada je opet bliže hvalospjevima.

- Nismo ni imali nikakvu krizu, rezultati nisu bili najbolji. I Manchester City je došao u rezultatsku krizu, kako onda ne bi Velež došao? Nismo imali sreće u nekim situacijama, ali smo stvarali prilike. Odigrali smo samo jednu utakmicu loše, a nema govora o krizi kad odigrate samo jednu utakmicu loše. Mi smo u tom intervalu odigrali nekoliko utakmica bez primljenog pogotka. Mi smo treći na tabeli, ne možete slučajno biti treći. I nismo pali na ljestvici nijednog trenutka. Nažalost, ispali smo u Kupu BiH, ali znamo na koji način - dodao je Klafurić.

Željezničarova uprava podnijela ostavku

Da loše stvari obično idu jedna za drugom pokazala je i uprava Željezničara koja je podnijela ostavku u trenutku kada sarajevskom velikanu ozbiljno prijeti ispadanje u niži rang. Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Jusufom Tanovićem ponudio je ostavke rukovodstvu Skupštine FK Željezničar. Sjednica Skupštine Kluba bit će održana u najkraćem roku u skladu sa Poslovnikom o radu na kojoj će se raspravljati o ostavkama članova Upravnog odbora, priopćio je sarajevski klub. Željezničar je nakon poraza pretposljednji i da sezona završi sada bivši višestruki prvak ispao bi u Federalnu ligu.

Linker
01. travanj 2024 09:17