Krunoslav Rendulić

 ANTONIO BALIC Cropix
FURIOZAN NASTUP

Hrvatski trener radi čuda u Bosni i Hercegovini: Na korak je do duple krune, u finale Kupa ušao ‘sedmicom‘

Mostarski Zrinjski je u polufinalu Kupa sa 7:0 deklasiralo Tuzla City
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 19. travanj 2023. 21:18

Otkako je Krunoslav Rendulić preuzeo štafetnu palicu od Sergeja Jakirovića, mostarski Zrinjski, najtrofejniji poslijeratni nogometni klub u Bosni i Hercegovini, ne samo da nije izgubio na svojoj dominaciji nego je postao još moćniji i dominantniji. Naime, u 13 utakmica koliko je odigrao pod vodstvom Rendulića Zrinjski je dobio svih 13, a samo jednom razlika je bila manja od dva gola.

Naslov prvaka već je u džepu, bodovna razlika je 17 bodova sedam kola prije kraja, a od jučer su bliži i dvostrukoj kruni. Zrinjski je u uzvratu polufinala Kupa BiH pregazio Tuzla City s 4:0, te tako s ukupnih 7:0 izborio finale. Nakon 3:0 u prvoj utakmici, uzvrat je bio stvar formalnosti, no Rendulić je u Čitluku, gdje privremeno zbog radova na svom stadionu igraju domaće utakmice, izveo skoro najjači sastav.

Od prve minute je startao Tomislav Kiš, inače Rendulićev čovjek s klupe, pa je asistirao za prvi gol Slobodana Jakovljevića. U drugom dijelu mrežu Tuzlaka tresli su još Nemanja Bilbija, kojemu je ovo bio 27. gol u svim natjecanjima ove sezone, Matija Malekinušić, te igrač na posudbi iz zagrebačkog DInama, Milan Vukotić koji je u svom trećem nastupu zabio prvi gol za mostarsku momčad.

Zrinjski će krajem ove sezone proslaviti osmi naslov prvaka države, no u vitrinama ima samo jedan Kup osvojen 2008. godine. Po svoj drugi Kup, i prvu dvostruku krunu, Rendulićevi igrači ići će u Zenicu gdje se 17. svibnja igra finale ovog natjecanja.

Linker
25. travanj 2024 19:32