EMICA ELVEDJI/CROPIX
VELIKO IZNENAĐENJE

Hrvatski trener senzacionalno srušio krvnika Modrih iz Lige prvaka: ‘Stvorili su nam jednu i pol šansu‘

Zanimljivo, uveo je igrača koji je zabio pobjednički gol u 84. minuti pa ga izvukao minutu pred kraj
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. siječanj 2021. 20:00

Bomba u Budimpešti, Fradi pao kod kuće, komentiraju mađarski mediji savršen start Zorana Zekića koji je u debiju kao trener Diosgyöra svladao Ferencvaros na njegovu stadionu 1:0. Mađarski prvak i sudionik Lige prvaka na veliko je iznenađenje matiran od posljednjeg na tablici u utakmici koja je zaostala iz 2. kola.

- Pobijedio sam i PSV u njegovom domu, ali tada nisam bio toliko sretan jer u teškoj situaciji u kojoj je sada Diosgyör ovaj uspjeh ima veliku vrijednost - kazao je Zekić nakon susreta.

Kako je s momčadi koja je zadnja na tablici, te je prije toga u 15 utakmica osvojila samo 10 bodova srušio ekipu koja je izbacila Dinamo iz Lige prvaka, uvjerljivo vodi na ljestvici i nije imala domaći poraz?

Karakter i sreća

- Kako sam srušio Ferencvaros? Ha kako, slučajno! - odgovorio je u svojem šeretskom stilu.

- Kako? Ovdje sam deset dana, došlo je šest novih igrača, ali taktički smo odradili dobro, bitan je karakter igrača i malo sreće. Odigrali smo kako smo zamislili, to je uvijek tako kad pobijediš - smijao se odlično raspoloženi trener.

- Gubili smo često loptu, ali na kraju oni su iz te nadmoći stvorili jednu i pol šansu.

Kad trener uzme momčad koja je gotovo otpisana i “skine“ prvaka, to je velika priča, ali Zekić se potrudio da ne bude jedina taj dan. U 84. minuti uveo je s klupe BiH Asmira Suljića. Dao je pobjednički gol i u 89. minuti ga je izvukao van. Netko bi pomislio - kakva faca: ušao, riješio utakmicu i pod tuš. Ali Suljiću ništa nije bilo jasno.

- Igrao sam s dvije špice koje su odradile vrhunski posao trkački i zatim stavio druge dvije koje su malo jači u kombinatorici da bolje držimo loptu. Posrećilo se da je dečko zabio vrhunskom kretnjom, dao je baš lijep gol. Ali nije se mogao dugo radovati - opet se nasmijao Zekić, i nastavio:

- Kako smo poveli, a ostalo je pet minute nadoknade, nedostajalo mi je visine za skok. On je najniži i konstitucijom najmanje za kontakt igru. Ubacio sam još jednog stopera. Normalno da je bio šokiran, ali poslije sam mu objasnio - tako se Zekić pobrinuo da njegov igrač bude zapamćen kao onaj koji je ušao, zabio i izašao, sve u pet minuta. - Je, je, mislim da smo s ovime rekorderi i on i ja.

Odjeknuo je taj rezultat.

- Gori nam pod petama, ovo je super poticaj, ali moramo tako nastaviti dalje.

Osim Zekića u Diosgyör je došlo čak šest hrvatskih igrača. Grgić, Milović, V. Soldo i Živulić su igrali od prve minute, Malenica i L. Marin nisu.

- Ne volim ni ja kad je u momčadi tako puno stranaca, gubi se identitet, ali nemamo vremena. Dovesti dobrog mađarskog igrača je nemoguća misija. Koštaju da je to nevjerojatno. Nismo previše trošili, došli su na posudbu ili zato što su slobodni, jer ako ne ostaneš u 1. ligi nemaš pravo na strance. Grgić i Milović su radili sa mnom, Soldo nije, Živulića znam… Neki su stigli prije mene, nisam ih ja doveo. Naravno da će sada svi reći da je to hrvatska kolonija. Mene to ne zanima. Želim samo rezultat.

Sve moguće

Jeste li obećali šefovima da ćete ih spasiti od ispadanja?

- Nije me nitko ni tražio takvo obećanje, samo da napravim sve što je moguće. Ova pobjeda dala nam je vjetar u leđa, ali puno je još posla. U mađarskoj ligi ima dubine, agresije, bezobraštine, nogomet je otvoreniji i rizičniji nego u HNL-u. Treba ostati u najvišem rangu, pa će onda biti lijepo. Kažu mi ljudi da sam budala što sam uzeo ovu ekipu. Jesam, ali nekad napraviš korak po osjećaju. Rekli su da sam budala i kad sam išao u Osijek. Cilj mi je učiniti nešto i zadržati se ovdje. U Hrvatskoj se u tome svemu ne snalazim baš najbolje. Poslije Osijeka posebno. Teško mi je zamisliti da bih kod nas radio negdje drugdje osim u Osijeku - konstatirao je Zekić.

Linker
19. travanj 2024 01:17