Fabijan Buntić

 José Carmo/Profimedia
IGRAČ UTAKMICE

Hrvatski vratar briljirao u Portugalu, sa šest obrana u jednoj utakmici nadmašio učinak svih Vatrenih

Među deset najbolje ocijenjenih igrača u sam vrh smjestili su se i Josip Brekalo i Ivan Rakitić
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. listopad 2023. 12:46

Platforma Sofascore svakog ponedjeljka objavljuje popis 10 najbolje ocijenjenih hrvatskih nogometaša u top 10 europskih liga.

Najbolje ocijenjeni igrač (8.5) ovog je vikenda bio hrvatski vratar Fabijan Buntić koji je tijekom remija bez golova između njegove Vizele i Farensea skupio šest obrana. Prema Sofascoreu, Buntić je bio najbolje ocijenjeni na terenu, a za 26-godišnjaka je ovo bila druga utakmica u sezoni u kojoj je uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Buntić je članom portugalske Vizele postao u ljeto 2022., nakon što je šest sezona branio za njemačkog drugoligaša Ingolstadt.

Drugi na listi je povratnik u reprezentaciju, Josip Brekalo čiju je partiju protiv Napolija Sofascore ocijenila s 7.8. Brekalo je već u sedmoj minuti doveo Fiorentinu u vodstvu pogotkom nakon krasne akcije, a bio je to pogodak koji je prekinuo njegov golgeterski post od godinu i pol dana. Viola je na koncu iznenadila aktualnog talijanskog prvaka i slavila 3:1 u susretu, a Brekalo je igru napustio u 73. minuti.

Na trećem odnosno petom mjestu našli su se Ivan Rakitić (7.7) i Luka Modrić (7.5), a između njih na visoko četvrto mjesto smjestio se Dominik Oroz s ocjenom 7.5., koji je u srazu protiv Excelsiora (0:0) odigrao svih 90 minuta. Ovaj 22-godišnji 190 cm visoki branič prošao je nogometno odrastanje u Austriji, a 2020. od Salzburga ga je kupio Vitesse čije boje brani i danas.

Iako nisu imali doprinos kod postizanja ili namještanja golova od 6. do 9. mjesta smjestili su se Borna Barišić, Dion Drena Beljo i Nikola Vlašić (sva trojica s ocjenom 7.3), dok je na predzadnjem mjestu završio Petar Musa (7.2).

image

Petar Musa

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Napadač Benfice ušao je u 69. minuti utakmice protiv Estorila, te je u 93. namjestio gol za Antonija Silvu koji je na kraju odlučio pitanje pobjednika (1:0).

Musa je u aktualnoj sezoni za portugalski sastav nastupio sedam puta, a uz spomenutu asistenciju ima učinak od tri pogotka i upravo bi on mogao ‘profitirati‘ situacijom oko ozlijeđenih napadača u taboru hrvatske reprezentacije te tako dobiti priliku od prve minute protiv Turske odnosno Walesa. No ostaje za vidjeti...

Top 10 zatvara Marin Pongračić (7.1), koji je s Lecceom na domaćem terenu odigrao 1:1 protiv Sassuola.

image

Sofascore Vatreni vikend

SOFASCORE

Igrači Hrvatske u inozemstvu.

Linker
02. svibanj 2024 13:12