Gabriel Vidović u dresu Bayerna

 TIM NWACHUKWU/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
BUDUĆNOST HR NOGOMETA

Hrvatski wunderkind osvanuo u početnom sastavu Bayerna, trener oduševljen: ‘On je briljantan nogometaš‘

‘Čini mi se da može pronaći rješenje i u najsloženijim situacijama kada se nađe pod pritiskom‘
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 23. srpanj 2022. 13:00

Gabrielu Vidoviću trebalo je točno 45 minuta Bayernove američke turneje da se probije na novinske naslovnice. Njemački prvak je na Audi Field stadionu u Washingtonu preslušao domaći D.C. United (s Wayneom Rooneyem na klupi), završilo je 6-2, a hrvatski wunderkind je osvanuo u početnom sastavu i odigrao utakmicu po ukusu Juliana Nagelsmanna.

- Naši mladići Paul Wanner i Gabriel Vidović su bili vrlo dobri. Paul baš odskače na ovim pripremama, svakim danom je sve bolji, a Gabi je briljantan nogometaš. Čini mi se da može pronaći rješenje i u najsloženijim situacijama kada se nađe pod pritiskom – rekao je Nagelsmann.

Promovirajući Wannera mladi Bayernov trener otišao je bitno dalje od svojih prethodnika: riječ je, naime, o 16-godišnjem veznom igraču koji putovanje preko Atlantika može shvatiti kao nagradu prije nego što se vrati u Bayernovu B-momčad i nastavi školovanje. S Vidovićem je situacija ipak drukčija, on je 18-godišnjak zreo za proboj u ozbiljan seniorski nogomet i može računati na prve mrvice minutaže u sljedećoj sezoni, a možda čak i na nešto ozbiljnije. Poput Josipa Stanišića u lanjskoj kampanji.

image
ROB CARR Afp

Profilom je Gabriel Vidović ofenzivni vezni igrač, ali protiv D.C. Uniteda započeo je utakmicu u nešto povučenijoj ulozi, kao partner Marcela Sabitzera. Njih dvojica su pripremali teren za akcije ofenzivne četvorke (Sane, Copado, Mane i Gnabry). Vidović je odigrao prvo poluvrijeme (3-0 za Bayern) pa prepustio mjesto Joshui Kimmichu. Osim Kimmicha na mjesta u sredini terena ciljaju i Leon Goretzka, Jamal Musiala i Ryan Gravenberch. Spomenuti Wanner je odigrao drugo poluvrijeme, baš kao i Stanišić koji je zamijenio Mazraouija, marokanskog braniča koji je ovog ljeta bez odštete stigao iz Ajaxa.

Usput, Bayern će do kraja američke turneje odigrati još utakmicu s Manchester Cityjem (24. srpnja). Sezona službeno počinje Superkup dvobojem s RB Leipzigom (30. srpnja), a u obranu bundesligaške titule bavarski velikan kreće gostovanjem u Frankfurtu (5. kolovoza).

Linker
09. svibanj 2024 00:38