AP
DFB POKAL

HSV i Schalke bez četvrtfinala

Sjajnu su polusezonu nogometaši Borussije iz Mönchengladbacha završili domaćom 3-1 pobjedom nad Schalkeom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2011. 00:07

Nogometaši Stuttgarta i Borussije iz Mönchengladbacha posljednja su dva kluba s izborenim nastupom u četvrtfinalu Njemačkog kupa.

Stuttgart je na svojoj Mercedes-Benz-Areni pobijedio HSV 2-1, te hamburškoj momčadi nanio prvi poraz u eri trenera Thorstena Finka. Otkako je bivši Bayernov nogometaš došao iz Basela, Hamburžani su bili na nizu od osam bundesligaških utakmica bez poraza, a slavili su jednom i u DFB-Pokalu.

Presudio je gostima njemački reprezentativni napadač Cacau, koji je na asistencije Talijana Cristiana Molinara u 23. i 63. minuti zabijao za vodstvo. Gosti su uspjeli anulirati tek prvo, i to najvećom zaslugom Mladena Petrića, koji je inicirao akciju, proigrao asistenta Paula Guerrera, te potom vlastitim pritiskom natjerao domaćeg braniča Kvista na autogol.

Ušao je u igru Hambružana Petrić u 46. minuti. Ivo Iličević odigrao je ponovno cijelu utakmicu.

Sjajnu su polusezonu nogometaši Borussije iz Mönchengladbacha završili domaćom 3-1 pobjedom nad Schalkeom, koja ih je lansirala među najboljih osam momčadi u DFB-Pokalu.Imali su pritom domaći veliku pomoć dvojice gostujućih nogometaša: napadača Klaas-Jana Huntelaara i golmana Larsa Unnerstalla.Nizozemac je u prvoj minuti drugog poluvremena zbog bezveznog prigovora pomoćnom sucu zaradio drugi žuti karton pri samo 1-0 vodstvu domaćeg sastava, dok je 21-godišnji vratar darivao domaćine pri drugome i trećem pogotku.

Oba mu je zabio Marco Reus: prvi, za 2-0, s preko 25 metara nakon katastrofalne golmanove reakcije na gol-liniji, a drugi, za 3-1, nakon što je pri istrčavanju promašio loptu u klizećem startu.

Prvi je gol bio majstorski pogodak Venezuelca Juana Aranga, koji je još jednom pokazao da posjeduje možda i najkvalitetniju lijevu nogu u Bundesligi plasiranim udarcem izvan 16-erca u 18. minuti.

U ovoj je utakmici Schalke izvan kaznenog prostora primio dva gola. Tijekom svih 17 ovosezonskih bundesligaških utakmica dogodilo se to sastavu Huuba Stevensa, koji je u ovoj utakmici vođenje momčadi prepustio pomoćniku Eichkornu, jedan jedini put.

Na 2-1 za goste je u 70. minuti smanjio mladi Julian Draxler.

Njemački nogometni kup, osmina finala:

Hertha – Kaiserslautern 3-1 (Ramos 44, Lasogga 59, Ebert 90 / Shechter 51)

Holstein Kiel – Mainz 2-0 (Ujah 6-ag, Müller 64)

Stuttgart – HSV 2-1 (Cacau 23, 62 / Kvist 54-ag)

Borussia M. - Schalke 3-1 (Arango 18, Reus 56, 88 / Draxler 70)

Linker
02. svibanj 2024 05:17