OLLY GREENWOOD/AFP/PROFIMEDIA Olly Greenwood/afp/profimedia
BIVŠA ZVIJEZDA REALA

‘Htio sam ga ubiti kada mi je to napravio, lik je glumio Mourinha, a zapravo je običan k**ac i loša kopija‘

Čim je došao odmah mi je dao do znanja da me ne želi - otkrio je bivši reprezentativac Nizozemske
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 18:08

Bivši veznjak nizozemske nogometne reprezentacije Rafael Van der Vaart otvoreno je progovorio o portugalskom stručnjaku Andreu Villas-Boasu koji mu je bio trenere u vremenu kada je Nizozemac branio boje Tottenhama. Kako kaže, kada je Portugalac preuzeo kormilo Spursa znao je da je njegova epizoda u Londonu završila.

- Odmah mi je dao do znanja da me ne želi. Tada je doveo Gylfija Sigurdssona za kojeg je smatrao da je bolji igrač od mene, a ja sam se potom želio vratiti u HSV - otkrio je Van der Vaart, pa nastavio:

- Imao sam dvije dobre godine u Tottenhamu, a onda mi je Villas-Boas rekao - ti si moj drugi broj 10, htio sam ga ubiti. Pomislio sam da je obični k**ac, to što je napravio bilo je bez presedana. On je bio loša kopija Mourinha. Zvučao je isto, kretao se isto, a bio je običan k**ac. Nisam ga mogao podnijeti.

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Rafael Van der Vaart svoju je nogometnu karijeru završio prije pet godina, a u posljednje vrijeme čest je gost različitih emisija u kojima radi kao sukomentator i analitičar. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Ajax, HSV, Real Madrid, Tottenham i Betis, a karijeru je okončao u Danskoj igrajući za Midtjylland i Esbjerg.

Posebna zanimljivost vezana uz njegovu karijeru seže iz vremena kada je nastupao za Betis. Naime, tada su mu po dolasku u ugovor stavili klauzulu u kojoj nije smio nositi crvene kopačke. Razlog je bio taj što je najveći Betisov rival imao opremu u crvenoj boji. Treba reći kako se u Betisu Van der Vaart nije previše naigrao, ali mu je spomenuta klauzula donijela 1,6 milijuna eura.

Linker
03. svibanj 2024 16:35