FABRICE COFFRINI/AFP/PROFIMEDIA Fabrice Coffrini/afp/profimedia
JAKE RIJEČI

Ibrahimović isprozivao Balotellija, Talijan mu odgovorio fotografijom koja ‘najviše boli‘: ‘Uplašio si se‘

‘Balotelli? Imao je toliko prilika da iskoristi svoj talent i promijeni budućnost‘
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2023. 16:48

Legendarni nogometaš Zlatan Ibrahimović nastavio je s medijskim istupima nakon završetka karijere. Nakon što je nedavno dao veliki intervju engleskom novinaru Piersu Morganu sada je na pitanja odgovarao i za Gazzettu dello Sport, a jedna izjava iz njegovog razgovora jako je odjeknula i izazvala reakciju.

Ibrahimovića su naime pitali mišljenje za karijeru nekada velikog talenta i nogometnog "zločestog dečka", Marija Balotellija. Ibra je odgovorio iskreno i direktno, kao i uvijek.

- Balotelli? Imao je toliko prilika da iskoristi svoj talent i promijeni budućnost. Nikada je nije iskoristio. Dosta je onih koji žele samo jednu šansu da se dokažu, a on ih je sve pustio - rekao je Ibrahimović.

Njegove riječi očito su ubrzo došle do Balotellija, koji se onda javio preko svojeg Instagram profila i postavio svoju sliku s trofejem Lige prvaka i tako "bocnuo" slavnog Šveđanina. Još bolnija činjenica za Ibrahimovića je ta što je Balotelli svoju jedinu Ligu prvaka osvojio upravo s Interom, godinu nakon što je on napustio klub i potpisao za Barcelonu.

Ibrahimović je u razgovoru također dobio pitanje da usporedi Balotellija i Milanovog napadača Rafaela Leaa, na što je rekao da su oni neusporedivi i da je Leao "genijalac". Balotelli je odgovorio i na taj navod.

- U Manchesteru si se uplašio, a ja sam htio pobijediti. Iduće godine smo osvojili Ligu prvaka. Ali Zlatane, volim i ja tebe - napisao je Balotelli, i tako se podsjetio utakmice osmine finala Lige prvaka 2009. godine između Manchester Uniteda i Intera u kojoj je United pobijedio 2:0 i izbacio Inter. Ibrahimović i Balotelli su bili tadašnji napadački tandem Nerazzurra.

Linker
06. svibanj 2024 14:23