AC Milan forward Zlatan Ibrahimovic, of Sweden, reacts after scoring during a Serie A soccer match between AC Milan and Udinese at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday , Jan. 9, 2011. (AP Photo/Luca Bruno)
 AP
NE ŽELI 'PIŠATI' KRV

Ibrahimović: Nisam vam ja Del Piero ili Totti, nikada nisam želio biti rob jednog kluba

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 04. ožujak 2011. 14:26

Zlatan Ibrahimović, 29-godišnji švedski nogometaš i prvo ovosezonsko ime Milana, poznat je po svom brzom jeziku i donekle provokativnim izjavama. Slično je reagirao i u novom razgovoru za La Gazzettu dello Sport.

Na početku je Ibrahimović komentirao svoju sportsku politiku, koja pokazuje da je često mijenjao klubove. Karijeru je počeo u Malmöu gdje je igrao od 1999. do 2001. godine. Potom se preselio u Ajax gdje je bio glavni igrač od 2001. do 2004. godine. Prava je zvijezda bio i u iduća dva talijanska kluba gdje je igrao: Juventusu (od 2004. do 2006.), te u Interu (od 2006. do 2009.).

Potom je imao kratku jednogodišnju avanturu u Barceloni, a sada se vratio u talijansku Seriju A gdje je glavni igrač Milana.

- Nikada nisam želio biti rob jednog kluba. Nisam želio biti ono što su Alessandro del Piero ili Francesco Totti, kada je u pitanju talijanski nogomet - rekao je Ibrahimović na startu i nastavio:

- Pravi igrač se dokazuje svugdje, a ne samo u jednom klubu. Uostalom, mnogo je lakše biti gazda u svom gradu, nego li svugdje. Također, meni uvijek treba nova motivacija, a to najlakše postižeš ako mijenjaš sredine i klubove. Tako više učiš, mijenjanjem možeš postati bolji.

Rekao je Ibrahimović i kako vidi svoju sportsku budućnost.

- Milan će biti moj posljednji klub u karijeri. Sigurno neću igrati nakon svoje 33. godine, ne mogu "pišati" krv do samog kraja.

Linker
29. ožujak 2023 21:30