Reuters / Gonzalo Fuentes
ŽIVOTNA MUDROST

IBRINA ŽIVOTNA LEKCIJA Slavni nogometaš otkrio kako ga je pameti naučio njegov menadžer

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. ožujak 2016. 01:12

Zlatan Ibrahimović je javnosti otkrio detalje svog prvog susreta s uglednim menadžerom Minom Raiolom s kojim surađuje čitav niz godina.

Ibra otkriva kako je Raiola bio taj koji ga je naučio pameti.

"Obukao sam Gucci jaknu, stavio zlattni sat, parkirao Porsche ispred ulaza u restoran. Očekivao sam menadžera, a tamo je stigao drugačiji čovjek u tenisicama i trapericama s ogromnim trbuhom. Izgledao je kao jedan od Sopranosa“, objašnjava Ibrahimović.

"Sjeli smo u restoran, a on je naručio hrane za petoricu. Nešto smo počeli pričati, a on je izvukao papir s gomilom imena i brojeva. Kaže mi: ' Vieri, 24 gola u 27 utakmica, Inzaghi 20 golova u 25 utakmica…Ibrahimović 5 golova u 25 utakmica. Misliš da te mogu prodati s takvom statistikom? Misliš da nekoga impresionira tvoj sat ili Porsche?'“, dodaje slavni Šveđanin.

Raiola je potom Ibru pitao želi li postati najbolji na svijetu, na što je ovaj odgovorio potvrdno. Uslijedio je savjet kako da to napravi.

"Prodaj sve automobile, satove i treniraj tri puta napornije jer si trenutno statistički očajan", rekao mu je Raiola.

Ibrahimović je savjet poslušao i postao je skromniji i radišniji.

"Počeo sam na treninge ići u klupskom Fiat Stilu. Bilo je dosadno i ponižavajuće, ali davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama“.

Rezultati su itekako vidljivi, budući je danas Ibrahimović jedan od najboljih i najplaćenijih nogometaša svijeta.

Linker
19. svibanj 2024 13:32