Bernd Reichart je istaknuo kako Superliga nije mrtva

 Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
VIŠE OD 80 KLUBOVA

Ideja Superlige nije mrtva, direktor najavio: ‘Temelji nogometa se urušavaju i vrijeme je za promjene‘

Tvrtka A22 već pregovara s 50-ak klubova glede stvaranja novog elitnog nogometnog natjecanja
Piše: JL.Objavljeno: 09. veljača 2023. 13:32

Duh Superlige ponovno kruži europskih nogometom! Njemački Die Welt plasirao je informaciju prema kojoj se formiranje Superlige ponovno čini izvjesnim mada su čelnici UEFA-e, ponajviše predsjednik Aleksander Čeferin višekratno izjavili:

- Ideja Superlige je mrtva!

Dakle, prema saznanjima njemačkog medija tvrtka A22 već pregovara s 50-ak klubova, glede stvaranja novog elitnog nogometnog natjecanja. Novi bi format uključivao 80 klubova, a odigravao bi se u nekoliko divizija. Za razliku od prvotne zamisli, natjecanje ne bi bilo zatvorenog tipa poput NBA lige već bi imalo natjecateljsku prohodnost. Plasman bi se ostvarivao isključivu na temelju rezultata u domaćem prvenstvu. Svakom klubu koji bi igrao u Superligi jamčilo bi se najmanje 14 utakmica svake sezone.

- Temelji europskog klupskog nogometa se urušavaju i vrijeme je za promjene. Klubovi su u velikoj opasnosti, a kada se donose najvažnije odluke za njihov opstanak i čitav sustav, njih se ništa ne pita – izjavio je Bernd Reichart, direktor A22 za Die Welt. Potom je još prisnažio:

- Pred nama je puno posla, ali razgovori teku sjajno. Optimističan sam, jer smo na istom tragu. Brojni su nam predstavnici klubova kazali kako nemaju mogućnosti izreći svoj stav i zamjerke prema sadašnjem ustoju međunarodnih nogometnih natjecanja.

Rukavica je bačena! Čeka se odgovor UEFA-e...

Linker
27. travanj 2024 03:50