PAUN PAUNOVIC Cropix
FUTSAL

Iduće sezone Hrvatska će po prvi puta imati dva predstavnika u kvalifikacijama futsalske Lige prvaka

Hrvatska je trenutačno peta na ljestvici, ali se ugurala među tri zbog suspenzije koja je aktualna spram Rusije
Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2022. 10:21

Iduće sezone Hrvatska će po prvi puta imati dva svoja predstavnika u kvalifikacijama futsalske Lige prvaka. U pitanju su ovosezonski finalisti domaćeg doigravanja, Futsal Pula i Novo Vrijeme iz Makarske.

Po dva predstavnika u tom elitnom natjecanju imaju zemlje čiji su nacionalni savezi, na kraju sezone (kraj travnja) rangirani kao tri najuspješnija na europskoj ljestvici. Hrvatska je trenutačno peta na ljestvici, ali se ugurala među tri zbog suspenzije koja je aktualna spram Rusije, zbog invazije na Ukrajinu, dok Španjolska, koja je također ispred Hrvatske, ne ulazi u konkurenciju jer automatski daje jednog predstavnika zbog Barcelone koja je posljednji osvajač Lige prvaka.

Tako su najbolje tri rangirane zemlje inače vodeći Portugal, četvrti Kazahstan i peta Hrvatska, a priliku da se okušaju u Europi imat će Futsal Pula i Novo Vrijeme.

Podsjetimo kako je Futsal Pula ove sezone postala hrvatski prvoligaš, a u polufinalu domaćeg doigravanja je svladala dubrovački Square s 2-0.

Nakon tri utakmice (2-1) Novo Vrijeme je, pak, bilo bolje od aktualnog prvaka Olmissuma te će makarski i pulski sastav odlučivati o novom prvaku u seriji koja se igra na tri pobjede.

Prednost domaćeg terena ima Futsal Pula, drugoplasirana momčad osnovnog dijela sezone, a finale starta u petak.

Linker
02. ožujak 2024 18:02