Stefan Lainer

 Anke Waelischmiller/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
DIRLJIV TRENUTAK

Igrač Borussije pobijedio rak i nakon dugo vremena zaigrao u Bundesligi, navijači mu skandirali

Stefan Lainer dobio je bitku s rakom limfnih čvorova te izašao na teren nakon 239 dana
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 22. siječanj 2024. 15:38

Koncem srpnja prošle godine navijače Borussije iz Mönchengladbacha šokirala je vijest: Stefan Lainer ima rak limfnih čvorova! Austrijski reprezentativac član je Borussije od 2019. Po vokaciji Lainer je desni branič i ima 38 nastupa za Austriju. Igrao je i protiv Hrvatske u prošlom izdanju Lige nacija.

- Učinit ćemo sve da Stefan ima najbolji liječnički tretman i svi ga podržavamo u njegovoj borbi protiv opake bolesti - ustvrdio je tada konsternirani Roland Virkus, sportski direktor kluba iz Mönchengladbacha.

Laineru je zloćudna bolest otkrivena u vrlo ranoj fazi, pa su liječnici otpočetka bili vrlo optimistični. I doista, poslije 239 dana izbivanja Stefan Lainer se pojavio na travnjaku. Ušao je u igru u 71. minuti bundesligaškog susreta Borussia - Augsburg, umjesto Netza. Bio je to vrlo dirljiv trenutak za domaće navijače na Borussia Parku.

U melodramski scenarij jedino se nije uklopio rezultat utakmice. Lainer je pobijedio rak, ali ne i momčad Augsburga. Gosti su slavili 2-1, a u bavarskoj su se momčadi pojavila i dvojica hrvatskih nogometaša: Kristijan Jakić je ušao u igru u 60. a Dion Drena Beljo u 83. minuti susreta.

Linker
21. travanj 2024 12:48