Adama Traore
 INA FASSBENDER
IZABRAO JE

Igrača engleskog premierligaša pozvale su dvije reprezentacije: Evo za koju se opredijelio

Adama Traore mogao je birati između nacionalnih selekcija Španjolske i Malija.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2020. 21:57

Ljubavni trokut nogometaša engleskog premierligaša Wolverhamptona, Adame Traorea, čini se - stigao je svom kraju. Već više od godinu dana trajalo je povlačenje između reprezentacija Španjolske i Malija. Da, ne radi se o ženama, iako bi se alegorijski, za potrebe ove priče mogla povući paralela s nježnijim spolom, s udvaračicama koje su mu se nudile.

Iako je već dvaput mogao debitirati za Španjolsku u službenoj utakmici i time postati "zaključan" sa španjolskim sportskim državljanstvom, to se nije dogodilo. Ovaj je 24-godišnjak u studenom prošle godine, nakon odrađenog juniorskog staža s Furijom, dobio poziv i za seniorsku vrstu. Međutim, zla kob je tada po prvi put umješala svoje prste.

Sudbina će htjeti da će se u studenom, a bit će to zadnje okupljanje reprezentacija prije pandemije koronavirusa, Traore ozlijediti pa će ispasti s popisa španjolske izabrane vrste. Naknadno je uvršten umjesto Rodriga, a kasnije ga je zamijenio Pablo Sarabia. Cijelo vrijeme, iz prikrajka vrebao je Mali, čije podrijetlo Traore vuče.

Kad je došlo rujansko okupljanje ove godine, Traore je pozvan u Španjolsku. No, ni tad neće zaigrati zbog korone. Prvi će test biti negativan, ali neće igrati kroz cijelu akciju jer će drugi, PCR-test pokazati visoku razinu antitijela pa je i tada morao ranije napustiti kamp Furije.

Listopad? Pozvala ga je Španjolska, ali pozvao ga je i - Mali. Adama Traore bio je jedini igrač na svijetu koji je završio na dva popisa reprezentacija. Izabrao je, došao je u onu španjolsku...

Mali igra s Ganom i Iranom u listopadu, a Traore je na svojim društvenim mrežama napisao da mu je drago što će moći odmjeriti snage s Portugalcima u prijateljskoj utakmici. Nakon toga, Španjolci će igrati protiv Švicarske i Ukrajine u Ligi nacija.

Linker
04. svibanj 2024 07:35