Sebastian Canobra

 RODRIGO BUENDIA/AFP/PROFIMEDIA Rodrigo Buendia/afp/profimedia
NEVJEROJATNA PRIČA

Igrao finale Svjetskog prvenstva, a sada je na ulici: Ozlijede mu uništile karijeru i dovele ga na rub društva

Na kraju se u priču uključila i Udruga profesionalnih nogometaša Urugvaja koja je poručila da će pokušati pomoći na sve načine.
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2024. 10:28

Sebastian Canobra urugvajski je nogometaš koji je svojevremeno igrao Svjetsko prvenstvo za kadete. Bilo je to 2011. kada su se u završnici susreli njegov Urugvaj i Meksiko. Tadašnji veliki potencijal Urugvaja, u toj utakmici ušao je s klupe, a nakon prvenstva dobio je poziv Penarola, jednog od najvećih klubova u zemlji.

Veselje nije dugo potrajalo jer je vrlo brzo zaradio ozljedu ligamenata koja ga je na dugo vremena odvojila od nogometa. Mjeseci potrebnog oporavka pretvorili su se u godine agonije. Igrao je uglavnom u nižim ligama, a posljednju utakmicu odigrao je još 2018. godine za ekipu RKSV Scherpenheuvel, prvoligašu države Curaçao.

Sada, nakon 6 godina od završetka neslavne karijere, Canobra je beskućnik kojeg se odrekla i obitelj. Ušao je probleme s drogom i sada želi samo neki smještaj i posao. Njegov brat tvrdi da su mu pokušali pomoći.

image

Sebastian Canobra

Screenshot Twitter

- Nitko osim nas ne zna kroz što smo prošli i kakvu smo mu pomoć pružali do posljednjeg dana kada nas je zamolio za pomoć. Svatko ima pravo komentirati jer je to javno objavljeno, ali molim za i ako niste upućeni u temu, poštedite se komentiranja te situacije – rekao je Canobrin brat.

U prosincu prošle godine Ministarstvo za socijalni rad Urugvaja pokušalo je pronaći utočište 29- godišnjaku koji je taj smještaj ubrzo napustio. Na kraju se u priču uključila i Udruga profesionalnih nogometaša Urugvaja koja je poručila da će bivšem igraču mlađih kategorija reprezentacije, pokušati pomoći na sve načine.

Linker
03. svibanj 2024 06:02