Jonathan Bachini je igrao u Juventusu i imao blistavu budućnost

 Gabriel Bouys/afp/profimedia
IZBAČEN JE IZ NOGOMETA

Igrao sa Zidaneom i Del Pierom, imao sve na dlanu, a onda ga je uništio kokain: ‘Drogirao sam se, ali samo malo‘

Nekadašnji veznjak Juventusa i Italije danas radi kao lučki radnik u Livornu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2022. 19:06

Jonathan Bachini je imao sve. Igrao je u vrhunskom klubu, bio član reprezentacije i pred sobom imao veliku karijeru, ali nije mogao odoljeti drogama i to ga je na kraju uništilo. Bivši veznjak je 1997./1998. s Udineseom završio na trećem mjestu Serie A, odmah iza Juventusa i Intera, a koliko je dobro igrao pokazuje i činjenica da je dobio poziv u reprezentaciju Italije.

Nakon toga dobio je i priliku života kada je potpisao za Juventus u kojem su tada igrali Zinedine Zidane i Alessandro Del Piero. Juve ga je posudio Bresciji u kojoj se iskazao odličnim igrama uz Roberta Baggia i Pepa Guardiolu. Bachini je tada u 20 utakmica zabio tri gola, a potom se vratio u Juve.

Tadašnji direktor Stare dame Luciano Moggi je iskoristio njegov uspon i uključio ga u poznati transfer Gianluigija Buffona koji je dugo godina slovio za najskupljeg golmana u povijesti. Parma je za njega dobila 53 milijuna eura i perspektivnog Bachinija koji je bio u usponu.

Ipak, problematični veznjak je poslan na posudbu, ponovno u Bresciju, gdje je pao na doping testu i zaradio devet mjeseci suspenzije. Kada se vratio nogometu, potpisao je za Sienu, a novi doping test je pokazao da je pozitivan na kokain pa je doživotno izbačen iz nogometa.

"Drogirao sam se, ali to nije bilo vezano za nogometne utakmice, već svakodnevni život. Povremeno sam uzimao drogu. Nikada nisam bio narkoman i nisam trebao ići u centar na detoksikaciju. Bilo je to glupo i nasumično", rekao je svojevremeno Bachini.

Iako je pred njime bila velika karijera, ta "glupa i nasumična‘ konzumacija droge ga je odvela od nogometa pa danas radi u jednoj luci u Livornu gdje živi sa partnericom Sabinom. Nakon odlaska iz nogometa radio je kao barmen i konobar, a sada se zbog svega kaje.

Neko vrijeme je bio i u središtu fokusa talijanskih medija jer su se njegove tri kćeri iz prvog braka raspitivale o njemu. Navodno su s njim izgubile svaki kontakt, a nije plaćao ni alimentaciju. Za sve su okrivile upravo Sabinu za koju tvrde da ga je totalno promijenila.

Linker
19. travanj 2024 15:26