Andres Iniesta
 BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
MUDAR POSLOVNI POTEZ

Ikona Barcelone potpisala novi ugovor na drugom kraju svijeta! Ima i garanciju od dva milijuna boca vina

‘Ovdje u Japanu se osjećam kao doma i sretan što mogu nastaviti kreaciju ovog projekta‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. svibanj 2021. 15:32

Andresu Iniesti se očito sviđa u Japanu. Dio genijalnog veznog trolista Barcelone (Busquets - Xavi - Iniesta) iz ere kada je Blau Grana harala Europom, jučer je na 37. rođendan potpisao dvogodišnji ugovor s japanskim prvoligašem Vissel iz Kobea u koji je stigao u ljeto 2018.

Ugovor je svečano potpisan u Tokiju budući da je ondje gazda kluba, Hiroshi Mikitani, a taj je vlasnik multinacionalne tvrtke Rakuten. Možda vam je poznata i po reklami koju na svojim dresovima zadnjih godina nosi upravo - Barcelona. No, to nije zasluga Inieste.

- Ovdje u Japanu se osjećam kao doma i sretan što mogu nastaviti kreaciju ovog projekta čiji sam dio zadnje tri godine. Silan je izazov nastaviti rast Vissela - rekao je u Tokiju Iniesta.

Ova španjolska nogometna legenda je nakon 22 godine provedene u Barceloni, od dolaska u Vissel s tim klubom osvojio nacionalni ili Carski kup 2019., a godinu potom i naslov prvaka Japana. I da, sigurno igra za lijep novac, uživa u poprilično uređenoj državi, te u ligi koja nije baš toliko zahtjevna. Međutim... Nije tajna i da ga uz tu zemlju vežu i neki dodatni lukrativni poslovi poput izvoza njegovog vina.

Iniesta je naime još 2010. izgradio vinariju, vrlo veliku, uspješnu, posjeduje silne plantaže vinove loze u pokrajini Albacete (sjeverno od Katalonije) u kojoj je i rođen. Vinarija "Iniesta Bodega" iz godine u godinu raste, osvajaju nagrade na međunarodnim sajmovima. Najpoznatija su mu vina "Corazon Loco," "Finca El Carril" i "Minuto 116.". Ovo posljednje je asocijacija na 116. minuti finala SP 2010. protiv Nizozemske, kada je upravo Iniestinim golom Španjolska postala svjetski prvak. Međutim, posljednjih godina Azija, prvenstveno Kina i Japan su "poludjeli" za europskim vinima i tu se okreću stotine milijuna dolara svake godine.

Kada je 2018. Iniesta odlazio iz Barcelone jedan je kineski klub ga želio privoljeti ponudom o kupnji 6 milijuna boca njegovog vina. Andres se odlučio za Vissel iz Kobea, ali bez brige, ima tu mjesta i za butelje vine.

"Bodega Iniesta" je u Japanu na osobitoj cijeni. Godišnje izvozi ondje po 2 milijuna boca, i brojka stalno raste, a njegovu vinariju Vissel iz Kobea još k tomu i reklamira. Sve je to stavljeno u ugovor još 2018. I ponovljeno 2021. Vezni igrači su ipak daleko najmudriji nogometaši.

Linker
25. travanj 2024 18:21