ROBERT BELOSEVIC/CROPIX
STRAŠNA MOMČAD

Foto: Ikona do ikone! Pogledajte kako je Osijek izgledao kada je osvojio jesenski naslov prije 20 godina

Snovi navijača Osijeka su bili veliki, posebno kada se zna da su Hajduk i Dinamo zaostajali 7 bodova
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 02. prosinac 2020. 15:20

Od kada je mađarski kapital stigao u Osijek, slavonski klub se neprestano diže, a navijači se nadaju i dolasku trofeja u klupske odaje. Osijek je nakon derbija s Rijekom zasjeo na prvo mjesto tablice Prve HNL. Doduše, prednost od jednog boda u odnosu na Dinamo treba uzeti sa zadrškom jer Modri ipak imaju dvije utakmice manje. No, Osječani se imaju pravo nadati da bi mogli postati jesenski prvaci, a od kada je Nenad Bjelica preuzeo klub, optimizma na Gradskom vrtu ne nedostaje.

Ako bi Osijek uspio dočekati Novu godinu na prvom mjestu, to ipak ne bi bio prvi put da su bili jesenski prvaci. Već se to dogodilo prije točno 20 godina kada je klub vodio Stanko Mršić, a nakon 17 kola Osijek je bio na čelu Prve HNL sa 40 bodova. Mršić je momčad doveo do 12 pobjeda, 4 remija i tek jednim porazom, a pali su i Dinamo na Maksimiru te Hajduk u Gradskom vrtu. Snovi navijača Osijeka su bili veliki, posebno kada se zna da su Hajduk i Dinamo zaostajali 7 bodova.

No, brzo su se rasplinuli. Uprava je prodala Nenada Bjelicu, tada najvažnijeg igrača, u Kaiserslautern, Mršić se na zimskim pripremama posvađao sa stupom obrane Ivicom Beljanom te ga udaljio iz momčadi, a ozlijedio se bio Almir Turković. Rezultati su bivali sve lošiji, ceh je platio Mršić koji je dobio otkaz, a na kraju je Osijek ostao na trećem mjestu, iza Hajduka i Dinama.

Može li Osijek ove sezone ugroziti Dinamo ostaje nam tek za vidjeti, u međuvremenu se možemo samo prisjetiti pomalo i kultne momčadi slavonskog kluba koja je dominirala u prvom dijelu sezone 2000./01. Osim ovih 11, koje je Mršić najčešće koristio u jesenskom dijelu prvenstva, tu su bili još i Josip Balatinac, Robert Grnja, Josip Gašpar, Stjepan Jukić, Marijan Vuka, Dalibor Zebić...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 06:53