FRANCK FIFE Afp
OVO MU NIJE TREBALO

Ikona engleskog nogometa: ‘Ronaldo je pokraden za jednu Zlatnu loptu, onu koju je osvojio Modrić‘

Modrić je osvojio 753 boda u glasovima novinara, Cristiano Ronaldo skupio ih je 476
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2023. 06:27

Nakon srebra kojeg je osvojio na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, osvojene Lige prvaka i još mnoštva kolektivnih i individualnih trofeja, Luka Modrić osvojio je i dvije najprestižnije nogometne nagrade za tu godinu. Proglašen je kapetan Vatrenih najboljem igračem svijeta po izboru FIFA-e (The Best), a uzeo je i prestižnu Zlatnu loptu, nagradu koju dodjeljuje magazin France Football.

No, ako je vjerovati legendarnom Riju Ferdinandu, Modrić prije pet godina nije trebao osvojiti Zlatnu loptu. Kako je nekadašnji igrač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, a danas stručni analitičar naveo, tada je najbolji trebao biti Cristiano Ronaldo.

- Ronaldo je pokraden one Modrićeve godine - naglasio je Ferdinand, a s njime su se složili i ostali gosti u studiju.

Modrić je 2018. godine bio i najbolji igrač SP-a u Rusiji, a UEFA mu je dala priznanje za najboljeg nogometaša Europe. Zlatnu loptu je osvojio sa 753 boda, a drugoplasirani Cristiano Ronaldo imao ih je 476.

Budući da u izboru za Zlatnu loptu glasuju isključivo neki od najeminentnijih svjetskih novinara, dopisnika France Footballa iz čitavog svijeta, nismo baš sigurni kako je to Ronaldo pokraden i tko ga je pokrao...

Linker
04. svibanj 2024 05:22