Angel Di Maria, Leonardo Bonucci, Gleison Bremer, Adrien Rabiot i Juan Cuadrado

 INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Insidefoto/ddp Usa/profimedia
PITANJE PRINCIPA

Ikona kluba tuži Juventus zbog nanošenja štete imidža, smatra da su ga unaprijed smišljeno šikanirali

Talijanski je reprezentativac također odlučio solidarizirati se s drugim nogometašima
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 12:40

Iskusni talijanski stoper, 36-godišnji Leonardo Bonucci, u ovom je prijelaznom roku iz redova Juventusa prešao u berlinski Union.

Najveći dio karijere proveo je u torinskoj momčadi s kojom je osvojio i osam naslova prvaka Italije te dva puta stizao do finala Lige prvaka (2015, 2017).

image

Leonardo Bonucci

MARCO BERTORELLO Afp

Međutim, unatoč njegovim zaslugama, rastanak između Bonuccija i Juventusa nipošto nije bio sporazuman. Talijanskome braniču uprava je jasno dala do znanja da na njega više ne računa, što je dovelo do transfera u Union Berlin. Stoga je ikona torinskoga kluba odlučila pokrenuti pravni postupak.

Bonuccijevi odvjetnici Antonio Conte i Gabriele Zuccheretti pokrenut će pravne radnje predviđene kolektivnim ugovorom. Tužba se, izvještava Gianluca Di Marzio, sastoji od zahtjeva za kompenzaciju štete zbog navodnog nedostatka adekvatnih uvjeta za trening i priprema dostupnih Bonucciju, zbog čega je nogometaš pretrpio profesionalnu štetu i štetu imidža.

image

Leonardo Bonucci

ALBERTO GANDOLFO Nurphoto Via Afp

Što se Bonuccijeva stajališta tiče, ova odluka ne predstavlja osobni rat, nego se više odnosi na pitanje principa. Talijanski je reprezentativac također odlučio solidarizirati se s drugim nogometašima koji su se našli i još se uvijek nalaze u situacijama sličnima onim koje je on doživio, a da pritom nisu imali mogućnost adekvatno reagirati.

Smatra da su situacije s kojima se morao suočiti nakon što je šikaniran iz momčadi vrlo neprirodne za jednog profesionalca.

Naveo je primjere kao što su održavanje večernjih treninga u različito vrijeme od svojih suigrača, a da pritom nema suradnju s pomoćnim trenerima, zatim zabranu pristupa teretani, bazenu i restoranu u određeno vrijeme ili u svakom slučaju bez potrebne pomoći. Nadalje, odluka kluba da ne priključi igrača ostatku momčadi učinila je da se Bonucci osjeća prepuštenim samome sebi, i to kroz strategiju za koju je vjerovao da je unaprijed smišljena.

image

Leonardo Bonucci

Sam Bonucci istaknuo je da će iznos koji eventualno dobije iz ove tužbe biti doniran Neurolandu, udruzi koja podupire obitelji djece hospitalizirane na odjelu pedijatrijske neurokirurgije dječje bolnice Regina Margherita u Torinu i Live Onlusu, koji putem prihoda od aukcija kupuje i donira defibrilatore sportskim klubovima, školama i općinama.

Linker
02. svibanj 2024 04:06