SPADA/LAPRESSE/PROFIMEDIA
ŠUŠKA SE

Ikona Milana uskoro stiže kod Karima Benzeme i odmah će morati donijeti veliku odluku?!

Nezaposlen je otkako je u lipnju otišao iz Milana, gdje je ulogu sportskog direktora vršio pune četiri godine
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 11. studeni 2023. 12:29

Nuno Espirito Santo nakon 16 mjeseci više nije trener Al Ittihada. Loši rezultati i zahlađeni odnos s Benzemom natjerali su klub da mu uruči otkaz, a kako javlja talijanski transfer guru, o izboru novog trenera odlučivat će Paolo Maldini koji bi u Al Ittihadu trebao preuzeti ulogu sportskog direktora.

Maldini je nezaposlen otkako je u lipnju otišao iz Milana, gdje je ulogu sportskog direktora vršio pune četiri godine. Njegov rad iza kulisa pomogao je Milanu da u sezoni 2021./22. osvoji prvi naslov prvaka još od 2011.

Za vrijeme dok je bio direktor na San Siru, Maldini je bio zaslužan za pružanje važne veze između momčadi prve momčadi i upravnog odbora. Bio je poznat i kao glavni motivator momčadi koji je često znao igračima dati do znanja značaj igranja za Milan, budući da je tijekom svoje nevjerojatne karijere proveo svih 25 godina braneći boje ovog talijanskog giganta.

Bilo je, međutim, nekih pitanja oko niza neuvjerljivih transfera napravljenih prošlog ljeta, među kojima se pod najvećim povećalom našao onaj Divocka Origija, bivšeg napadača Liverpoola koji se nikako nije uspio nametnuti u momčadi Stefana Piolija te je ljetos posuđen u Nottingham Forest.

U Al Ittihadu bi se Maldini susreo sa zanimljivom skupinom pojedinaca.

Saudijska momčad trenutno u svojim redovima ima bivšeg osvajača Zlatne lopte Karima Benzemu, kao i prethodnog svjetskog prvaka N‘Goloa Kantea, Brazilca Fabinha i bivšeg braniča Lazija Luiza Felipea.

Niz od pet domaćih prvenstvenih utakmica bez pobjede također je ostavio Al-Ittihad u zaostatku u utrci za naslov prvaka, a vodeći Al-Hilal trenutno ima 11 bodova više od njih.

Benzema je zabio hat-trick i pomogao im u 4:2 pobjedi protiv Abhe ovog petka, ali to je samo jedan mali korak prema eventualnoj obrani naslova prvaka, ujedno glavni cilj koji bi Maldini, prihvati li poziv Saudijaca, imao kao zadatak.

Linker
08. svibanj 2024 03:07