Neymar

 LIEWIG CHRISTIAN/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NA SUPROTNIM STRANAMA

Ikona žestoko prozvala Neymara! ‘Kad ga vidim kako podržava fašiste, muka mi je u želucu...‘

Ostaje nam vidjeti hoće li zvijezda PSG-a odgovoriti i na ovu prozivku...
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 01. studeni 2022. 09:19

Drugi krug predsjedničkih izbora u Brazilu iznjedrio je kandidata ljevice Luiza Inácija Lulu da Silvu kao pobjednika, dok krajnje desni Jair Bolsonaro nije uspio osvojiti svoj drugi mandat. Osim što su izbori među dvojicom navedenih političara izazvali ogromnu polarizaciju u brazilskom društvu, odrazili su se i na odnose među sportašima.

Jedan od primjera te polarizacije dogodio se i među brazilskim nogometnim zvijezdama. Bivši kapetan Lyona Juninho Pernambucano, naime, oštro je kritizirao Neymara zbog izbora u najmnogoljudnijoj južnoameričkoj demokraciji.

„Kada vidim desničarske brazilske igrače poput Neymara kako podržavaju fašiste, muka mi je u želucu. Dolazimo odozdo i ljudi smo. Kako možemo biti na suprotnim stranama?“ - rekao je Juninho nakon što je Lula izabran za novog predsjednika.

Neymar je podržavao Bolsonara, a Daily Mail je pisao kako ga je Lula optužio da to čini jer mu je ovaj oprostio porezni dug. PSG-ova zvijezda na Bolsonarovom je YouTube kanalu odgovorila na tu otpužbu.

- Ono što me motiviralo da iznesem svoje mišljenje su vrijednosti koje predsjednik zastupa; one su iste kao i moje, odnosno moje obitelji. On brani narod, djecu, obitelj... Važno je zauzeti stav. Pozivam one koji oklijevaju da to ičine. To je njihovo pravo; važno je izraziti svoje vrijednosti. Ponosan sam što to činim – rekao je tada 30-godišnji Brazilac.

Ostaje nam vidjeti hoće li Neymar odgovoriti i na Juninhovu prozivku...

Linker
23. travanj 2024 16:37