AGIF/DDP USA/PROFIMEDIA Agif/ddp Usa/profimedia
NE IDE MU DOBRO

‘Il Fenomeno‘ na velikom udaru navijača: Kritiziraju ga i u Španjolskoj, evo o čemu se radi

Ronaldo se sa svojim matičnim klubom bori za ostanak, a s Valladolidom je već u 2. ligi
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2023. 06:55

Navijači u Brazilu, ali i u Španjolskoj zadnjih dana na zub su uzeli legendarnog Ronalda. Il Fenomeno u svom vlasništvu ima većinske pakete dionica u Cruzeiru, prvoligašu iz njegove domovine, ali i u španjolskom Real Valladolidu, a niti jednima niti drugima ove sezone baš ne ide najbolje u domaćim prvenstvima. Zapravo, situacija na oba kraja je poprilično kaotična, a mnogi ga navijači pozivaju i na odlazak iz klubova.

Cruzeiro je klub iz kojeg je Ronaldo krenuo prema Europi kao mladić, a pod svoje ga je preuzeo prošle godine kada je kupio 90 posto dionica. Ove sezone, na otprilike pola prvenstva Brazila (odigrano 22 od 38 kola), Cruzeiro je na 13. mjestu, s pet bodova više od Santosa, kluba koji je na 17. mjestu, prvom u zoni ispadanja u Serie B. Nadalje, već osam kola Cruzeiro nikoga u prvenstvu nije dobio, zadnju su pobjedu upisali još 6. srpnja pa je navijački nemir po svemu tome lako za razumjeti. U reprezentativnoj se stanci promijenio trener, otpisanog Pepu je zamijenio Ze Ricardo, treći trener u Ronaldovoj eri u Cruzeiru.

Standings provided by Sofascore

Ronalda kritiziraju i u Španjolskoj, gdje s Valladolidom također nije baš uspješan. Iako je svojedobno spasio klub od bankrota, dvaput je kao većinski vlasnik toga kluba ispao u Segundu, gdje je i danas. Na trenerskoj klupi je Paulo Pezzolano, čovjek kojeg je doveo i za trenera u Cruzeiro, a navijači negoduju zbog slabih rezultata na početku sezone. Valladolid je u prvih pet kola upisao samo jednu pobjedu.

Standings provided by Sofascore
Linker
04. svibanj 2024 01:16