Sergio Ramos
 Getty Images / Getty Images
TOTALNA REVOLUCIJA

IMA LUDU IDEJU KOJA BI ZAUVIJEK PROMIJENILA EUROPSKI NOGOMET Liga prvaka i Europska liga otišli bi u povijest, a novo natjecanje imalo bi 80 momčadi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2019. 21:15

Predsjednik nogometnog kluba Napoli, ekscentrični Aurelio De Laurentiis predstavio je revolucionarnu ideju kada je u pitanju organizacija europskih natjecanja.

Prema posljednjem dogovoru UEFE i ECA (Udruženje europskih klubova), aktulani sistem natjecanja ostaje isti do 2024. godine, a kada istekne rok, De Laurentiis predlaže nekoliko promjena koje su prema njemu potrebne nogometu.

Ukoliko njegove ideje budu prihvaćene zasigurno nas čeka revolucija, jer, spomenuti smatra kako bi se Europska liga i Liga prvaka trebale ujediniti. De Laurentiis predlaže natjecanje od čak 80 momčadi koje bi se borile za istu titulu, prvaka Europe u klupskom nogometu.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - AUGUST 23:  SSC Napoli president Aurelio De Laurentiis looks on before the Serie A match between US Sassuolo Calcio and SSC Napoli at Mapei Stadium - Città del Tricolore on August 23, 2015 in Reggio nell'Emilia, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani/Getty Images / Getty Images

- Rješenje budućnosti je natjecanje od 80 momčadi u kojem bi sudjelovalo najboljih sedam momčadi iz Italije, Francuske, Njemačke, Engleske i Španjolske, te po četiri momčadi iz Portugala, Nizozemske i Belgije. Trebalo bi ih onda podijeliti u četiri grupe sa 20 ekipa i da se igra jednokružno, dakle 19 utakmica u terminu od utorka do četvrtka. Ovakav sistem ne bi utjecao na nacionalna prvenstva koja bi se igrala vikendom. Prve četiri momčadi iz skupina igrale bi osminu finala - iznio je svoj plan De Laurentiis.

Kako god bilo stvari se neće bitnije mijenjati idućih pet godina, a ovo je samo jedna od ideja. Već neko vrijeme kruže razne opcije kako bi se unaprijedile Liga prvaka i Europska liga, a kako bi sve moglo izgledati u budućnosti ostaje za vidjeti.

Linker
13. svibanj 2024 15:33