Allan Saint-Maximin našao se u fokusu zbog svojeg rastrošnog načina života

 NEWS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA News Images/Ddp Usa/Profimedia
‘ON JE LUD, POSEBAN LIK!‘

Ima najmanju plaću, a troši kao da sutra ne postoji: Pola zarade daje za kazne, dijeli satove navijačima...

Allan Saint-Maximin je iznimno talentirani napadač, no u fokusu javnosti je zbog svoje rastrošnosti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. prosinac 2021. 19:07

Allan Saint-Maximin je napadač Newcastlea koji se u javnosti više pojavljuje zbog svoje rastrošnosti, nego zbog dobrih igara iako je riječ o neospornom talentu. Ove je sezone u 19 utakmica Premier lige zabio četiri gola, ali o njemu se itekako piše.

Tjedno zaradi 38.000 funti što i nije previše za engleski nogomet, ali gotovo ništa od toga ne ostane u njegovim rukama. Velik novac troši na svoj modni izričaj pa je tako nedavno Guccijevu traku koju je nosio oko glave zamijenio onom od Louis Vuittona koja košta između dvije i četiri tisuće kuna.

Saint-Maximin troši novac na sve strane, a ne samo na modu. Nedavno je zaustavio automobil ispred jednog navijača i poklonio mu sat vrijedan 2.000 funti.

"Već 30 godina dolazim na stadion i nikada nisam bio sretan kao danas. Hvala ovom velikodušnom čovjeku", rekao je Michael Urwin koji je dobio sat.

Engleski igrač Jonjo Shelvey je otkrio i kako rastrošni Sain-Maximin dobije novčanu kaznu prilikom dolaska na svaki trening jer u kamp dođe s raznim naušnicama i dodacima koji krše klupski kodeks.

"On je lud. Talentiran je i nevjerojatan je nogometaš, ali je poseban lik. Jedan je od onih koji se od glave do pete obuku u dizajnersku odjeću. Kažnjavaju ga svaki dan jer dolazi s naučnicama i sličnim dodacima. Da nije tako dobar, svi bi bili ljuti na njega, ali kako je dobar se ne ljute. On je izuzetan igrač. Kad igramo na kontre prirodno mi je dići glavu i tražiti nekog od suigrača. Dodam Allanu loptu i gledam kako pokušava proći 20 igrača...", otkrio je Shelvey.

Saint-Maximin je u Newcastleu zadnje dvije godine, a stigao je iz Nice za 18 milijuna eura. U 76 utakmica je zabio 11 golova i upisao 14 asistencija, a ubrzo nakon dolaska se, usprkos svojoj ekscentričnosti, profilirao u jednog od vođa ekipe.

Linker
25. lipanj 2024 03:59