PAUL ELLIS Afp
CURE NOVI DEATLJI

‘Imala sam donje rublje, ali sam osjetila kako mi njegovi prsti dodiruju vaginu, sve je trajalo nekoliko sekundi‘

Sud u Engleskoj nastavio je sa suđenjem Benjaminu Mendyju, nekadašnjoj zvijezdi Manchester Cityja
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 16:38

Biviši nogometaš optužen je za osam silovanja, jedan seksualni napad i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili između 2018. i 2021. godine. Mendyjevog suoptuženika Louisa Sahu Matturiea teretu se za osam točaka silovanja i četiri za seksualno zlostavljanje, obojica negiraju spomenute optužbe.

Posljednjih nekoliko dana sud je poslušao svjedočenje nekoliko žrtava, a jedna je uvjeravala kako ju je Mendy silovao tri puta i izvijestila da je seksualni napad koji je pretrpjela, unatoč činjenici da joj je više puta rekla da ne želi imati seks s njim, trajao je 15 minuta.

image
PAUL ELLIS Afp

Na posljednjem ročištu jedna od žrtava je ispričala sljedeće:

- Imala sam donje rublje, ali sam osjetila kako njegovi prsti dodiruju vaginu, sve je trajalo nekoliko sekundi, a onda je napravio nepristojnu gestu kao da liže. Isplazio je jezik kao da me želi lizati.

Nakon seksualnog napada Benjamin Mendy je djevojci rekao ‘bolje izgledaš kad se smiješ‘:

- Držala sam se dalje od njega cijelo vrijeme dok smo bili u bazenu, a onda me povukao blizu ‘izgledaš bolje kad se smiješ‘ i ja sam pomislila ‘u redu, pa neću se smijati‘ i onda me je on pitao ‘zašto si ljuta?‘, rekla sam ‘znaš točno zašto‘. Opet me upitao zašto, rekla sam mu: ‘Zato što si me dirao‘.

image
PAUL ELLIS Afp

Mendy se tada navodno ispričao ženi: ‘Rekao je da mu je jako žao jer nije htio učiniti ništa zbog čega bi mi bilo neugodno i zakleo se Bogu da mu to nije bila namjera‘.

‘Ono što se meni dogodilo nije ništa u usporedbi s onim što se dogodilo drugim djevojkama.

Svakim danom izlaze novi detalji gnjusnih seksualnih napada i silovanja, a Mendyju prijeti kazna od pet do 20 godina zatvora, no nije isključena ni doživotna zatvorska kazna.

Linker
22. travanj 2024 04:33