Pletikosa, Olić i Srna

 SRDJAN VRANCIC Cropix
PLETIKOSA I OLIĆ U DOHI

‘Imali smo prilike još jednom se uvjeriti koliko je naš nogomet cijenjen među najboljim svjetskim stručnjacima‘

U Dohi je održan Trenerski forum na kojem su Hrvatsku predstavljali Stipe Pletikosa Ivica Olić
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 17:09

U organizaciji Fife, ovoga tjedna u Dohi je održan Trenerski forum na kojem su brončanu hrvatsku reprezentaciju predstavljali tehnički direktor Stipe Pletikosa i trener A reprezentacije Ivica Olić, prenosi službena stranica HNS-a.

Nakon održanog Svjetskog prvenstva 2022. godine, Doha je još jednom postala središte nogometnog svijeta ugostivši izbornike, trenere i tehničke direktore iz 32 reprezentacije koje su nastupale na Prvenstvu.

Namjera foruma bila je razmijeniti znanja i iskustva prikupljena tijekom SP-a te omogućiti platformu za konstruktivan razgovor o najvećem nogometnom natjecanju na svijetu.

Fifin voditelj globalnog nogometnog razvoja, Arsene Wenger, predstavio je s kolegama analizu tehničke studijske grupe, a svoje viđenje Prvenstva dao je i izbornik zlatne argentinske reprezentacije, Lionel Scaloni.

"Bilo je vrlo korisno sudjelovati na ovakvom događaju na kojem smo zaista detaljno analizirali ključne trendove i taktičko-tehničke novosti koje je donijelo prošlo Svjetsko prvenstvo. Ivica i ja smo se imali prilike još jednom uvjeriti koliko je hrvatski nogomet, na čelu s našom reprezentacijom, cijenjen od strane najboljih svjetskih stručnjaka koji su impresionirani, da ne kažem šokirani, kako jedna mala nacija poput Hrvatske može na dva svjetska prvenstva uzastopno osvojiti medalje, a pritom izbaciti momčadi poput Brazila ili Engleske. Odaju nam priznanje na takvim rezultatima, na razvoju mladih igrača, a posebno ističu snažnu emociju s kojom naši reprezentativci nastupaju za Hrvatsku", izjavio je tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa.

Pletikosa i Olić su također sudjelovali i u nogometnoj utakmici između sudionika Trenerskog foruma, a pritom su pokazali da naš stožer osim trenerskog znanja raspolaže još uvijek zavidnim igračkim i vratarskim vještinama.

"Ovaj forum bio je odlično mjesto za razmjenu iskustava, znanja i doživljaja sa Svjetskog prvenstva. Mislim da se smo se svi složili kako je SP donijelo jako kvalitetan nogomet, čemu je pridonijelo održavanje turnira u jednom gradu i time eliminacija putovanja, a brojnim igračima je na ruku išao i taj zimski termin. Jasno, posebno je ugodno doći na ovakav forum kao predstavnik Hrvatske jer je naša tehničko-taktička izvedba u ovim stručnim razgovorima nekoliko puta bila istaknuta kao impresivna, a pritom su nam mnogi komplimentirali na karakteru, strasti i mentalitetu koji smo pokazali u Dohi. Vraćamo se kući s puno korisnih saznanja, ali i punog srca zbog jako pozitivne slike kojom je opisan hrvatski nogomet", izjavio je Ivica Olić.

Linker
20. travanj 2024 07:06