Tomislav Ivković, Patrik Mršnik i Robert Šola
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Imamo veliki problem s Vlašićem! A Kovačić mora promijeniti jednu ključnu stvar. Ako uopće on to može‘

Gost novog izdanja SuperSportske podcasta bio je naš proslavljeni igrač i trener Tomislav Ivković.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. travanj 2021. 07:53

Igra hrvatske reprezentacije na početku kvalifikacijskog ciklusa za SP u Kataru, igra mlade vrste na Euru u Sloveniji, HNL i bogata trenerska karijera našeg gosta bile su samo neke od tema u razgovoru s Tomislavom Ivkovićem. Nekadašnji proslavljeni vratar, a danas trener i analitičar bio je gost jubilarnog 30. izdanja našeg SuperSportske Podcasta. Uz njega, u studiju Hanza Medije bili su i Robert Šola, glavni urednik tiskanog izdanja Sportskih novosti te potpisnik ovih redaka u ulozi voditelja emisije.

S Ivkovićem se, znaju to već i televizijski gledatelji, kao i svi oni novinari koji ga prate, moglo razgovarati satima. Budući je sama produkcija emisije ograničena vremenski, sve je trebalo sabiti u one klasične 52 minute formata TV-emisije.

- Utakmica protiv Malte iznjedrila je našu rezultatski laganu pobjedu, ali vidjelo se da smo u prvom poluvremenu nastojali odigrati tako da što prije zabijemo gol. Ulaskom Luke Modrića bilo je jasno da će Maltežani, koji su se već do tada jako potrošili, dodatno pasti. Modrića su se oni zapravo - prepali. Ulascima tih igrača poput Barišića, Brekala i posebice Perišića dobili smo na širini i snazi - rekao je naš gost u uvodu.

image
Tomislav Ivković
HANZA MEDIA

Razgovaralo se jasno, i o značaju kojeg je kapetan i novopečeni rekorder po broju nastupa za Hrvatsku još jednom pokazao kad je ušao protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini, ali i o igračima koji su (možda) trebali dati nijansu više.

- Koje je mjesto Nikole Vlašića na terenu? Pa vidjelo se odmah da je protiv Malte bio "svugdje i svagdje". Desetka? Pa i Marko Mlinarić je bio desetka! Vlašić nema svoje mjesto na terenu. On u klubu, u CSKA igra sve. Igra kako mu paše, ima slobodu. To je način kako igra. ali u sistemu u kojem se moraju znati neke stvari, svatko mora imati svoj prostor i funkciju.

Dotaknuli smo se i Matea Kovačića, kojeg je izbornik Dalić apostrofirao kao igrača koji je radio protiv Malte ono što se od njega tražilo.

- Neki će sada možda misliti da mi Kovačić nije nogometno drag, ali sve kvalitete koje je imao kao "klinac" stavio je u ladicu i sada nikako da ih izvuče. Nakon njegovog odlaska u Italiju počeo je igrati drugačije, nije više bio fantazista kao do tada. U Realu nije imao prostora, nema ga ni sada u Chelseaju. Istina, on igra, ali nije odlučujući igrač. Neće napraviti nešto ekstra da se o tome priča... Ne može on imati kompleks Modrića u reprezentaciji, mora se nametnuti. On mora promijeniti svoj način igre, mora se postaviti kao vođa. Pitanje je može li on to uopće - rekao je Ivković.

Šteta je, i to je bio jedan od zaključaka, da Joško Gvardiol nije na Euru s mladom reprezentacijom:

- Mislim da je to najbolji igrač u zadnjih desetak godina koji je igrao u HNL-u. Njegove tehničke i karakterne kvalitete, to se rijetko kad rađa. On sa 185 centimetara visine igra lijevog beka kao da ima 160, on igra stopera fantastično... Taj smisao za igru, ponašanje kao da ima 30, a ne niti 20. Daj mu Bože zdravlja, to je igrač koji je budućnost naše reprezentacije - kazao je Ivković.

Cijeli SuperSportske Podcast #30 s Tomislavom Ivkovićem pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
24. travanj 2024 14:38