Getty Images
TUŽNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

'IMAO SAM TEMPERATURU, OTIŠAO U BOLNICU I TAMO SU MI OTKRILI TU BOLEST. PLAKAO SAM DANIMA...' Siniša Mihajlović objavio detalje o borbi za život

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2019. 18:45

Siniša Mihajlović, koji već godinama slovi kao jedan od najboljih stručnjaka u Italiji, objavio je na emotivnoj konferenciji za medije kako je teško bolestan.

Prvi se novinarima obratio direktor Bologne Walter Sabatini: "Siniša je pokazao veliku hrabrost kada je odlučio obratiti se javnosti u vezi bolesti. Mi smo svi ovdje kako bismo mu pružili potporu. On će uvijek biti dio Bologne."

Zatim se javnosti obratio Mihajlović: "Napravili smo neke testove i ustanovili anomalije u moioj krvi kojih nije bilo prije četiri mjeseca. Imao sam temperaturu, pa sam htio napraviti par testova. Pokazalo se da je imam leukemiju. Sjedio sam i plakao danima kada sam saznao dijagnozu, cijeli ti život prođe u tim trenucima pred očima, ali to nisu bile suze straha. Suočit ću se s tom bolešću, to je agresivan rak, ali nije neizlječiv!"

Soccer Football - Serie A - Bologna v Juventus - Stadio Renato Dall'Ara, Bologna, Italy - February 24, 2019  Bologna coach Sinisa Mihajlovic before the match    REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Objasnio sam to i svojim igračima, dok sam im govorio tekle su mi suze. Objasnio sam i to na način da moram napasti tu bolest ako je želim pobijediti. Ako ću samo sjediti i pokušati se braniti, bolest će me pobijediti. Moram koristiti svoju taktiku i, uvjeren sam, na taj ću je način pobijediti", optimističan je bivši srpski nogometaš, kojem je rak odnio i oca.

"Plakao sam mnogo nekoliko posljednjih dana, vidio sam puno stvari koje su me pogodile, ali ne želim uz sebe ljude koji će doći i žaliti me. Nitko me ne treba žaliti. Dobro sam", poručio je Mihajlović.

BOLOGNA, ITALY - FEBRUARY 10: Sinisa Mihajlovic head coach of Bologna holds a press conference after the end of the Serie A match between Bologna FC and Genoa CFC at Stadio Renato Dall'Ara on February 10, 2019 in Bologna, Italy. (Photo by Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images)
Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

"Kladim se da ste mislili da sam zadnja osoba koja će oboljeti. Treniram, visok sam, snažan, a imao sam i testove 28. veljače i sve je bilo u redu. Moj je otac umro od raka, pa sam se redovito testirao. Da nisam opet išao na kontrolni pregled, možda idućih godinu dana ne bih saznao za ovu bolest. Život mi se promijenio u trenutku. Sve se promijenilo. Kada imaš noćnu moru, probudiš se i sve je gotovo, no kada shvatiš da noćna mora traje danima i ne prestaje, shvatiš da je to stvarnost. Međutim, bit će mi lakše boriti se ako se suočim sa stvarnošću. Ništa mi u životu nije bilo poklonjeno, za sve sam se morao boriti. Borit ću se i s ovim i pobijedit ću", zaključio je Siniša Mihajlović.

Pred novinare je zatim došao klupski liječnik i pobliže pojasnio o čemu se radi: "Kako je Siniša već rekao, on trenutno nema nikakve simptome. On je apsolutno u redu...", započeo je liječnik, a Mihajlović se ubacio: "Naprotiv, izvan sebe sam od bijesa!", našalio se na svoj račun, a liječnik je nastavio:

"To je odlično, to će pomoći da napadnemo loše stanice istog trenutka! Radi se o akutnoj leukemiji. Prvi su testovi pokazali da je, osim simptoma leukemije, Siniša iznimno zdrav čovjek, a to je jako dobar start u liječenju te bolesti. U utorak ćemo početi s terapijom i bit će u iznimno dobrim rukama. On može nastaviti raditi svoj posao, jer on ne bi mogao živjeti bez svojih nogometaša", ponudio je dobre vijesti klupski liječnik.

"Zasad ne možemo reći koliko će terapija trajati. Znamo dijagnozu, ali ne i precizno o kojem se tipu leukemije radi. Poznajem ga već 10 godina, on će se vratiti mentalno i psihički jači nego ikad.", zaključio je liječnik Bologne.

I direktor Sabatini potvrdio je za kraj da će Mihajlović ostati trener Bologne:

"Samo da budemo načisto, Siniša ostaje trener, tu se ništa neće mijenjati!"

Linker
20. travanj 2024 09:45