CROPIX
OZBILJNO UPOZORENJE

IMATE 48 SATI ZA OBJAŠNJENJE LOŠEG SUĐENJA U HNL-U! 'Postoji opravdano nezadovoljstvo Izvršnog odbora, klubova, trenera..., suđenjem u prvih 7 kola!'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 02. rujan 2019. 17:20

Dok čeka proljeće i ulazak VAR-a na prvoligaške stadione, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza dijeli packe sudačkoj organizaciji i njezinu povjereniku Anti Kulušiću.

U ponedjeljak je nogometna vlada objavila priopćenje u kojem tvrdi da postoji opravdano nezadovoljstvo kako samog Izvršnog odbora, tako i klubova, trenera, igrača te javnosti suđenjem u prvih sedam kola ovogodišnjeg prvenstva. IO je od Kulušića i Komisije nogometnih sudaca zatražio da u roku 48 sati dostavi izvješća o kvaliteti suđenja na startu sezone, nakon čega namjerava "donijeti odgovarajuće odluke", što god to značilo.

Ako je nezadovoljstvo suđenjem dosad tinjalo, arbitraža u dvije utakmice odigrane za vikend poslužila je kao okidač šefovima Saveza da krenu u odlučniju akciju.

Prvi se slučaj odnosi na splitski derbi, gdje je Damir Batinić držao stvari pod kontrolom dok nije pogrešno procijenio Stojanovićev start na Jradiju. Umjesto jedanaesterca odlučio se za žuti karton Hajdukovu napadaču zbog simulacije, nakon čega je otvorio spiralu pogrešnih odluka i derbi začinio revolveraškim potezanjem crvenih kartona.

U nastavku priče suci su razbjesnili i Damira Miškovića. Odmah u 1. minuti nedjeljnog dvoboja Rijeke i Intera zagrebački sudac Ante Čuljak - javnosti poznatiji od svibnja i one burne završnice pionirskog kupa kada je Hajduk pisao protestna pisma - 'izmislio' je jedanaesterac za goste nakon benignog kontakta u kaznenom prostoru domaćina. S bijele točke Inter je poveo, a Rijeka je stigla samo izjednačiti rezultat...

Linker
03. svibanj 2024 07:56