Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
TRI BODA

IMPRESIVAN START MLADIH VATRENIH U NOVOM KVALIFIKACIJSKOM CIKLUSU Ante Ćorić otvorio put pobjedi, bivši Dinamovac dovršio posao dvama pogocima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. kolovoz 2017. 23:18

KIŠINJEV Stadion Zimbru. Gledatelja 2000. Sudac: Anufrijevs. Pomoćnici: Platonovs, Griščenko (svi Latvija)

STRIJELCI: 0:1 - Ćorić (4), 0:2 - Brekalo (43), 0:3 - Brekalo (61)

MOLDAVIJA: Timbur - A. Macritchii, V. Macritchii, Tiscul, Marandici - Mandricenco (od 46. Bejan), Oancea (od 70. Cararus), Bojli, Dragan (od 64. Cojocaru) - Boiciuc, Damascan. IZBORNIK: Danut Oprea.

HRVATSKA: Posavec - Karačić, Ćaleta-Car, Pongračić, Sosa - Moro (od 71. Balić), Ćorić (od 58. Majer), Šunjić - Halilović (od 89. Bašić), Jakoliš, Brekalo. IZBORNIK: Nenad Gračan.

ŽUTI KARTONI: Pongračić (38), Jakoliš (56), Bejan (89)

CRVENI KARTONI: -

----------------------------------------------------------------

Bravo za društvo Nenada Gračana! Mladi Vatreni startali su pobjedom na otvaranju novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Znalo se da je Moldavija neugodan suparnik, ali ova generacija je pravi dragulj hrvatskog nogometa, a to je dokazala u Moldaviji. Iako je zaigrala bez velikih mladih zvijezda, Nikole Vlašića i Filipa Benkovića, Gračanovi momci su premijernu utakmicu odradili na najbolji mogući način i tako uhvatili zalet za nastavak kvalifikacija.

U ovom terminu za Hrvatsku U-21 više nema kvalifikacijskih utakmica, ali će zato odigrati prijateljsku s Austrijancima. Uglavnom, mladi su odlično najavili reprezentativne akcije, sad je na redu Čačićeva vrsta protiv Kosova i Turske.
Sjajno je počelo za Hrvatsku, Alen Halilović asistirao je za Antu Ćorića koji pogađa mrežu. Tako je mladi Dinamov veznjak odmah na startu smirio domaćine te utišao publiku. Izbornik Gračan je uoči utakmice govorio da će biti jako važan ulazak u utakmicu, a upravo je pogotkom Ćorića dobio ono što je tražio. Akcija bivšeg i sadašnjeg dinamovca slomila je startne ambicije Moldavaca. Mladi Vatreni nakon postignutog pogotka uglavnom kontroliraju utakmicu. Raspoloženi Halilović nekoliko minuta kasnije opasno puca po golu, a nakon četvrt sata igre, dobru priliku imao je raspoloženi Josip Brekalo.

Naši bočni napadači Halilović i Brekalo stvarali su velike probleme obrani Moldavaca, igrač Stuttgarta imao je još jednu dobru priliku u 25. minuti... Uglavnom taj dvojac bio je strah i trepet za Moldavce, a središnja špica Jakoliš također je nekoliko puta priprijetio domaćinima. Sredinom travnjaka dominirao je Ante Ćorić, a u vezi su također po čvrstoći i pravovremenosti reakcija superiorni bili Moro i Šunjić. Obrana Gračanove momčadi nije bila na nekim velikim mukama, ali su dečki iz zadnje linije djelovali jako sigurno.

Onda je Borna Sosa, veliki talent zagrebačkog Dinama, momak koji bi uskoro trebao biti prvi izbor trenera Marija Cvitanovića za poziciju lijevog bočnog, majstorski asistirao raspoloženom Josipu Brekalu koji postiže pogodak i Hrvatska dolazi do podebljanja vodstva. Zasluženo i očekivano, jer Gračanovi momci su bili superiorni i dominanti. Opet su u glavnom ulogama bili sadašnji (Sosa) i bivši dinamovac (Brekalo).
Nakon toga su posao odradila oba bivša člana plave svlačionice. Alen Halilović je opet bio asistent, a Josip Brekalo strijelac. Taj dvojac će Moldavci sanjati još dugo...

Linker
08. svibanj 2024 06:45