Ilustracija

 Vojko Bašić/Cropix
ONESVIJESTIO SE

Incident u Španjolskoj: nogometaš brutalno pretučen nakon utakmice, suparnički igrači poslali ga u bolnicu

Iz Bormujosa tvrde da sudac utakmice nije ni prijavio incident u zapisnik
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2023. 07:07

Novi skandal potresa španjolski nogomet. U bolnicu u Sevillu je dovezen 17-godišnjak koji je zadobio teže ozljede nakon što je dobio dva udarca šakom i jedan nogom u glavu, te se potom onesvijestio.

Sve se to događalo na kraju nogometne utakmice u Villaverde del Riju u Sevilli, a za napad su optuženi suparnički nogometaši. Igrala se utakmica između mladih ekipa Bormujosa i Union Villaverdea, a maloljetnik je krenuo prema svlačionici kada je brutalno napadnut i onesviješten.

Maloljetniku je pomoć pružena već na stadionu, a nakon toga je prevezen u bolnicu u Sevilli gdje je zadržan na promatranju do jutra. Iduće jutro njegova je obitelj prijavila napad.

Momčad Bormujosa je izdala priopćenje u kojem ističu kako je ‘neshvatljivo da se ovo nastavlja događati‘ i ‘da neki maloljetnici moraju doživjeti ovakvo nasilje‘, a ističu i kritiku prema sucu utakmice ‘koji nije sve unio u službeni zapisnik, a nije ga ni interesiralo što se točno dogodilo‘.

U klubu se nadaju i kako će nasilnik ‘biti kažnjen i da će Savez poduzeti mjere kako bi spriječio ponavljanje ovakvih incidenata‘. Njihovi suparnici su istaknuli kako će ‘se pobrinuti za sigurnost i da će biti uvedene određene mjere kako bi se spriječile ovakve situacije koje nagrđuju ovaj lijepi sport‘.

Linker
30. travanj 2024 20:20