JAKOV PRKIĆ/Cropix
LIGA PRVAKA

Infarktna završnica u Španjolskoj, hrvatski viceprvak doživio poraz dvije sekunde prije kraja

Od sedam golova na susretu čak ih je šest zabijeno u vrlo sadržajnom drugom poluvremenu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. studeni 2023. 18:41

OLMISSUM - HIT KIJEV 3:4

Palma de Mallorca, Palau Municipal d‘Esports de Son Moix.

STRIJELCI: 1:0 Sekulić (19), 1:1 Abakšin (25), 2:1 Sekulić (27), 2:2 Žuk (29), 2:3 Abakšin (30), 3:3 Kustura (36), 3:4 Ponočovnij (40).

OLMISSUM: Čizmić - Hrstić, Žilić, J. Juretić, Sekulić - Rozga, Kustura, Bukovec, A. Juretić, Kolobarić, Vanha, Stojanović, Vuković, Sirovica. Trener: Frane Despotović.

HIT KIJEV: Suhov - Žurba, Šeremeta, Pedjaš, Abakšin - Kravec, Lifer, Smetanenko, Melnik, Podjuk, Žuk, Ponočovnij, Sirij. Trener: Oleh Lukjanenko.

IGRAČ UTAKMICE: Danil Abakšin.


Nikada hrvatski klub nije slavio protiv ukrajinskog u Ligi prvaka, ovaj ogled bio je peti, premda je bio neizvjestan do samog kraja, opet su slavili Ukrajinci i to pogotkom dvije sekunde prije kraja. Volodimir Ponočnovnij donio je pobjedu prvaku Ukrajine u odličnom dvoboju.

Trener Frane Despotović znao je kako je ogled protiv prvaka Europe ostavio traga na njegovim igračima, pa je krenuo s Čizmićem na golu, umjesto Rozge, a kako se Stojanović vratio nakon odrađen suspenzije zbog kartona, imao je proširenu rotaciju protiv suparnika kojeg su dobro upoznali prije 35 dana u svojoj dvorani. Ukrajinci su ta slavili 4:1, ali rezultat vara, jer je Olmissum vodio do 37. minute.

Počelo je oprezno, Omišani su se nametnuli, Sekulić je pogodio okvir gola, najavivši svoje odlično izdanje. Obje su momčadi tražile put do pobjede kako bi ostale u igri za prolazak na završni turnir četiri najbolje momčadi Europe, sredinom prvog dijela Ukrajinci su preuzeli inicijativu, Pedjaš je pogodio vratnicu, a sama završnica prvog dijela bila je najzanimljivija.

U 19. minuti Olmissum je poveo, slobodan udarac izveo je Sirovica, umjesto udarca dodao je do Sekulića koji postiže svoj drugi pogodak na ovom turniru, ukupno šesti u Ligi prvaka. To je nagnalo Kijevljane na napad i do kraja poluvremena dva puta su pogodili okvir gola.

U nastavak su igrači Hita krenuli još žešće i preko Abakšina su došli do izjednačenja. Ipak, Sekulić je još jednom doveo Olmissum u vodstvo, opet nakon prekida, zakucao je loptu pod gredu.

Međutim, u 66 sekundi su Kijevljani su preokrenuli, prvo je Žuk majstorski zabio s čovjekom na leđima, a potom je Abakšin nakon duplog pasa s Pedjašom zabio za 2:3.

Najljepši pogodak djelo je Duje Kusture, kapetan Omišana nakon kornera Hrstića s 10 metara iz voleja je probio Suhova. Od tada se igralo potpuno otvoreno, tražio se pobjednički pogodak jer remi nikome nije odgovarao, na žalost po Omišane zabili su ga Ukrajinci dvije sekunde prije kraja.

Linker
27. travanj 2024 11:01