AP
SERIE A

Inter svladao Bolognu

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 16. siječanj 2011. 00:16

U subotu su odigrane prve dvije utakmice 20. kola talijanske Serije A. Na San Siru je Inter pobijedio Bolognu s uvjerljivih 4-1.

Time je Leonardo, novi trener na klupi talijanskog i europskog prvaka, upisao i četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa. Tri puta je Inter slavio u Seriji A (Napoli 3-1, Catania 2-1 i sada protiv Bologne), a jednom u talijanskom Kupu (Genoa 3-2). Na ljestvici je, pak, skočio barem privremeno do četvrtog mjesta, ali imaju i utakmicu manje u odnosu na ostale konkurente s vrha.

Inter je protiv Bologne pokazao nadmoć u svakom pogledu i bilo je samo pitanje kojom će razlikom završiti utakmica. Strijelci su za Inter bili Stanković i Milito u prvom poluvremenu i dva puta Eto'o u nastavku, s tim da je jedan od dva gola Kamerunac postigao iz odlično izvedenog slobodnog udarca s dvadesetak metara.

Eto'o je sa subotnja dva pogotka došao do brojke od 11 golova u sezoni Serije A. Ispred njega su samo Edinson Cavani iz Napolija i Antonio Di Natale iz Udinesea koji su 13 puta tresli mreže suparnika.

U drugom subotnjem ogledu su Napoli i Fiorentina odigrali bez pogodaka u Napulju, čime je propala šansa domaćeg sastava da dođe vodećem Milanu samo na bod zaostatka. Iako su u utakmicu ušli kao veliki favoriti i druga momčad prvenstva Napoli nije bio posebno bolji od Fiorentine. Gosti iz Toskane su se organizirano branili, ali i itekako prijetili iz kontri. Gilardino dva puta i Santana jednom su mogli utišati južnjačke navijača ove subote.

Ostale utakmice 20. kola na rasporedu su u nedjelju.









Serie A, 20. kolo:

Napoli - Fiorentina 0-0

Inter - Bologna 4-1 (Stanković 20, Milito 30, Eto'o 63, 72 / Gimenez 77)

Redoslijed: 1. Milan 40 (-1), 2. Napoli 37, 3. Lazio 34 (-1), 4. Inter 32 (-2), 5. Roma 32 (-1)...

Linker
17. svibanj 2024 07:03