Emica Elvedji / CROPIX
ANFIELD U KOCKICAMA

INVESTICIJA OD 55 MILIJUNA EURA Hoćemo li od ljeta u Liverpoolu gledati tri Hrvata?

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. svibanj 2015. 14:17

Je li moguće da od sljedeće sezone na Anfield Roadu gledamo tri Hrvata? Sudeći po engleskim mediji ovakav rasplet je prilično realan. Naime, otočki mediji posljednjih dana intenzivno pišu kako menadžer Liverpoola Brendan Rodgers želi dovesti Marija Mandžukića i Matea Kovačića.

U petak su u Liverpoolu najavili kako će Rodgers ovoga ljeta iz kluba potjerati čak devet igrača. Prvi na listi za odstrel je talijanski napadač Mario Balotelli koji je prošlog ljeta stigao iz Milana za 25 milijuna eura. Međutim, 'Super Mario' se pokazao 'super-razočaranjem'. Klub će nastupiti i njegov sunarodnjak Fabio Borini koji je u 18 nastupa zabio jedan pogodak.

Velika očekivanja nije opravdao niti Rickie Lambert. U 33 nastupa zabio je samo tri gola. Otpisani su i Brad Jones, Jose Enrique, te Lucas, dok Kolo Toureu i Glenu Johnsonu završaa ugovor. Anfield napušta i legendarni kapetan Steven Gerrard. Dejan Lovren sigurno ostaje.

S obzirom da će Liverpool od njih zaraditi ozbiljan novac, Englezi vjeruju da bi ga Rodgers mogao investirati prema hrvatskim nogometašima. Mateo Kovačića se spominje kao nasljednika Stevena Gerrarda, a Mandžukić bi trebao biti igrač koji dostojno zamijeniti Luisa Suareza.

'Posao s Hrvatima' Liverpool bi koštao oko 55 milijuna eura. Informacije govore kako za Kovačić Rodgers bio spreman izdvojiti 30 milijuna eura dok bi Mandžukić bio nešto jeftiniji. Atletico bi se navodno zadovoljio s 25 milijuna.

Ono što Redsima ne ide na ruku je intenziviranje pregovora između Barcelone i Intera oko Kovačića. No, Englezi bi ležerno doskočili i tom problemu. Spremni su Interu isplatiti više od Barcelone.

Linker
23. rujan 2024 19:21