Ante Šimundža

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
DOBRO POZNATO LICE

Ipak ništa od povratka Krune Jurčića: u susjedstvu pronašli zamjenu za bivšeg trenera Dinama

‘Privilegija je i čast što sam bio među kandidatima i što sam ponovno postao trener‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. listopad 2023. 19:18

Samo dan nakon što su smijenili Damira Krznara, u Mariboru su objavili novog/starog trenera Antu Šimundžu. Kako pišu tamošnji mediji, ugovor je potpisan do ljeta 2026. sezone, a Šimundža dolazi u već poznatu sredinu budući da je već vodio momčad u ovoj ulozi između 2013. i 2015. godine.

Kao igrač u ovom je klubu bio aktivan od 1991. do 2001. godine, kada je skupio gotovo 300 nastupa. Kao trener, nakon slovenskog Maribora, četiri je sezone vodio Muru, a posljednje, do ožujka ove godine, bio je trener bugarskog Ludogoreca.

- Privilegija je i čast što sam bio među kandidatima i što sam ponovno postao trener Maribora. Maribor je moj grad i moj klub. Sve što je bilo prije su lijepe uspomene, povijest od koje Maribor živi i na koju se može osloniti ponosan. I sam ponosan na to jer sam bio dio toga. Ali u nogometu se uvijek treba dokazivati. Nisam došao ovdje jer volim Maribor, nego sam došao raditi. Stvari su takve kakve jesu.. Da je sve u redu, vjerojatno ne bih bio ovdje. Slažem se sa sportskim direktorom koji kaže da će trebati mobilizacija od prvog do zadnjeg - rekao je Šimundža za klupske medije

Jedan od glavnih konkurenata za mjesto trenera Maribora bio mu je, barem kako su Slovenci pisali, Krunoslav Jurčić. On je također svojevremeno vodio Maribor (od kolovoza 2015. do veljače 2016. godine), a bez posla je od veljače 2021. godine kad je napustio klupu Al Nassra, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mariborčani su ove sezone ostvarili četiri pobjede u deset prvenstvenih utakmica, a Maribor trenutno zauzima skromno peto mjesto prvenstvene ljestvice s devet bodova zaostatka za vodećim Celjem. Prvu utakmicu nakon povratka u Ljudski vrt, Šimundža će voditi protiv Mure s kojom je Šimundža bio prvak, a s kojom je igrao i grupnu fazu Lige konferencija.

Linker
30. travanj 2024 06:30