Danny Murphy (u crvenom dresu)
 PAUL BARKER Afp
OTVORIO JE DUŠU

Iskrena ispovijest bivše nogometne zvijezde: ‘Pio sam, drogirao se, prokockao sve, raspao mi se brak...‘

Iskreni Danny Murphy, nekadašnji igrač Liverpoola, upozorio je sve igrače koji se spremaju umiroviti
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2021. 14:44

Murphy je bivši dugogodišnji igrač Liverpoola koji je u dresu engleske reprezentacije skupio devet nastupa, a umirovio se 2013. godine u dresu Blackburn Roversa.

"Ovo je doba godine kada su stotine nogometaša na krajevima ugovora i možda nemaju budućnost u ovoj igre. Neki stariji dobrovoljno bi se mogli umiroviti. Većina igrača misli da će njihove karijere trajati vječno. Ja sam bio jedan od njih i nikad nisam razmišljao kakav će biti život nakon nogometa. Bio sam zapravo prestrašen. Kako zamijeniti nešto što je bila konstanta u vašem životu od pete godine do sredine tridesetih? Nažalost, ja sam naučio na teži način", rekao je Murphy za Daily Mail.

"Prvih par godina nakon mirovine 2013. sam uživao, igrao golf, pojavljivao se u medijima povremeno i odmarao s obitelji, ali ono što se dogodilo poslije pogodilo me kao udarac maljem. Poimanje činjenice da više neću igrati nogomet i da sam potrošio većinu ušteđevine me dovelo do depresije, što sam dugo poricao. Tijekom tih mračnih dana koji su trajali 12 mjeseci pio sam, drogirao se i kockao. Raspao mi se brak, posvađao sam se s braćom i prijateljima i udaljio se od svih. Bio sam na užasnom mjestu sve dok mi miks profesionalne terapije i ljubavi voljenih nije pomogao i vratio natrag. I danas se smatram blagoslovljenim jer znam mnoge druge igrače koji su osjećali suicidalne porive", dodao je Murphy koji se nada da će svojim otvaranjem poslužiti kao primjer mnogim igračima da ne idu njegovim putem.

"Ovo je prvi put da sam se otvorio oko svojim poteškoćama i nadam se da će to pomoći generacijama igrača koji su na raskrižjima svojih karijera. Ako će zaustaviti barem jednoga da upadne u najdublje provalije mirovine, onda je vrijedilo", zaključio je Murphy.

Linker
19. travanj 2024 03:26