VLADO KOS/Cropix
DOBRE PREPORUKE

Iskusni HNL trener preuzeo klupu Širokog, navijače razveselila najava o napadačkom nogometu

Na proljeće Skendera čeka teška zadaća, izvući klub iz krize i što prije pobjeći od zone ispadanja
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 30. prosinac 2023. 16:17

Četrdesetogodišnji hrvatski trener Dino Skender novi je trener premijerligaša BiH Širokog Brijega. Potvrđeno je to službeno iz kluba s Pecare. Dino Skender rođen je 10. prosinca 1983. godine u Osijeku i mlađi je brat proslavljenog vratara Osijeka, Zagreba i Dinama Marina Skendera.

Trenersku karijeru počeo je prije 23 godine u omladinskom pogonu Zagreba, kao trener radio je u omladinskom pogonu Rijeke, a u rodnom gradu radio je prvo u omladinskom pogonu Osijeka, da bi od ljeta 2017. godine vodio drugu momčad Osijeka s kojom je na 17 utakmica upisao 8 utakmica, 4 neodlučena rezultata i 5 poraza. Od svibnja do rujna nakon smjene Zorana Zekića vodio je prvu momčad Osijeka kao najmlađi trener u klupskoj povijesti i na 22 utakmice ostvario 9 pobjeda, 6 neodlučenih rezultata i 7 poraza, a nakon toga bio je voditelj omladinske škole Osijeka.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

U ljeto 2020. godine postao je prvi trener ljubljanske Olimpije i na 30 utakmica upisao 16 pobjeda, te po 7 neodlučenih rezultata i poraza. Drugi put Zmajčeke je vodio od listopada 2021. do ožujka prošle godine kada je na klupi zamijenio sadašnjeg izbornika BiH Savu Miloševića. Na 17 utakmica ostvario je 7 pobjeda, te po 5 neodlučenih rezultata i poraza. Posljednjih godinu dana bio je bez angažmana.

Skender će na klupi Širokog Brijega zamijeniti Marijana Budimira koji je jesensku polusezonu sa Širokim Brijegom završio na šestom mjestu sa skromnim učinkom od 22 boda. Na proljeće ga čeka teška zadaća, izvući klub iz rezultatske krize i što prije pobjeći od zone ispadanja od koje ga dijele samo tri boda.

Za Skendera stižu dobre preporuke o afirmaciji mladih igrača, što Širokom Brijegu odgovara, te da je pobornik napadačkog nogometa kakvog priželjkuju navijači Širokog Brijega Škripari. Skenderu na ruku neće ići činjenica da će domaće susrete na poljeće igrati u Posušju zbog renoviranja terena na Pecari koje je nakon zastoja zbog vremenskih prilika u punom jeku i što su mu prilike u Premijer ligi BiH nepoznanica. No, najavljuju se i igračka pojačanja. Pripreme za novu sezonu počinju 8. siječnja.

Linker
05. svibanj 2024 09:57