Dani Olmo i Mikel Merino
 AYAKA NAITO Afp
POMOR FAVORITA

Ispale Argentina, Francuska i Njemačka, Olmo autor ključnog gola, u prvog favorita pretvara se - Japan!

Japanci su razbili Francuze kao malo tko u povijesti, Njemačka loša, Egipat ispred Argentine...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. srpanj 2021. 18:06

Završena je grupna faza turnira nogometaša. Maksimalan učinak imaju samo domaćini Japanci, najbolji strijelac prvog dijela turnira je Brazilac Richarlison s pet pogodaka, Koreja je primila samo jedan gol u tri susreta, a s deset su najefikasniji satav turnira.

No, vijest broj 1 apsolutno su ispadanja Argentine, Francuske i Njemačke. Njemačka koja je na prošlim Igrama u Riju igrala finale jednostavno je bila loša. Odabranici Stefana Kuntza svu su nemoć pokazali protiv Obale Bjelokosti u susretu u kojem im je trebala pobjeda. Sylvain Ripoll nije mogao pokrenuti slabe Francuze, a nemoć su iskazali protiv domaćina od kojeg su poraženi superuvjerljivo, razbijeni kao rijetko kada u povijesti od bilo koga. A činjenica da su primili čak 11 komada u tri kola, jasno govori da je sastav koji su poslali u Japan bio loš.

Dani Olmo bio je autor gola, koji je za Španjolsku zabio Merino, i koji ih je u konačnici doveo do pobjede u skupini nakon tri skromna izdanja. Argentina se spasila izjednačenjem, strijelac u 87. minuti bio je Belmonte iz Lanusa, ali s obzirom na to da je Egipat sigurno svladao Australiju, Argentini je trebao još jedan gol za prolaz, ali ga nisu uspjeli postići. Tako su Egipćani s boljom gol razlikom od Argentine, makar su od nje izgubili međusobno, prošli u drugi krug natjecanja.

image
Koji Miyoshi slavi pogodak Francuzima
MARIKO ISHIZUKA Afp

Ispala je i Rumunjska od koje se očekivalo više, ali nije bila u stanju svladati Novi Zeland, koji slavi veliki uspjeh, prolaz u drugi krug OI. Veliku sigurnost pokazao je Meksiko i njihov sudar s Korejom po viđenom dosad mogao bi biti i šlager četvrtfinala koje je na programu za tri dana.

U četvrtfinalu će igrati Brazil - Egipat, Novi Zeland - Japan, Koreja - Meksiko, Obala Bjelokosti - Španjolska. Spajaju se u polufinalu par Koreja i par Brazil, no kako stvari stoje dojam je da prvi favorit polako i sigurno postaje Japan!

REZULTATI, 3. kolo:

SKUPINA A: Francuska - Japan 0:4 (Kubo, Sakai, Myoshi, Maeda), JAR - Meksiko 0:3 (Vega, Romo, Martin). Poredak: Japan 9, Meksiko 6, Francuska 3, JAR 0.

SKUPINA B: Koreja - Honduras 6:0 (Hueng Ui Jo 3, Kim jue yu, Won da Yae, Lee Kang), Rumunjska - Novi Zeland 0:0. Poredak: Koreja 6, Novi Zeland 4 (0), Rumunjska 4 (-3), Honduras 3.

SKUPINA C: Australija - Egipat 0:2 (Rayan, Hamdy), Španjolska - Argentina 1:1 (Merino/Belmonte). Poredak: Španjolska 5, Egipat 4 (+1), Argentina 4 (-1), Australija 3.

SKUPINA D: Njemačka - Obala Bjelokosti 1:1 (Lowe/Heinrichs-ag), Brazil - Saudijska Arabija 3:1 (Richarlison 2, Cunha/Al Amri). Poredak: Brazil 7, Obala Bjelokosti 5, Njemačka 4, Saudijska Arabija 0.

PAROVI ČETVRTFINALA: Brazil - Egipat, Novi Zeland - Japan, Koreja - Meksiko, Obala Bjelokosti - Španjolska.

Linker
26. travanj 2024 23:27